keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Kesän merkkiTuomi (Prunus padus) puhkesi kukkaan. Tämä yksilö taisi olla liian lähellä tietä, koska sitä ei enää ole. Viime vuonna tuomi kukki täsmälleen samaan aikaan. Että se siitä tavallista aikaisemmasta keväästä. Silti ilmastonmuutos on totta. Kuivuus. Tuulet.

6 kommenttia:

 1. Meilla on pihalla Tilia Cordata (ei siis Prunus Padus) joka saa lehtensa joka vuosi aina yha aikaisemmin. Ennen lupasin aina DD'lle etta siina olisi lehtia hanen synytmapaivanaan kun han ihmetteli sen tyhjyytta, nykyaan ne ovat siina jo viikkoja ennen. Mutta ehka talla ei ole ilmaston kanssa mitaan tekemista, siihen voi varmaan olla muita syita.

  VastaaPoista
 2. Passaa se näyttää toiseenkin kertaan.

  VastaaPoista
 3. Onkos tuo aloittelija tuossa vinjetissä kaiken varalta, vai onko se unohtunut siihen?

  VastaaPoista
 4. HPY,
  Ehkä emme pysty lupaamaan mahdottomia. :)

  AKH,
  Kaiken varalta, koska manuaali on vieläkin lukematta.

  VastaaPoista
 5. Oi, miten kaunista; kukka ja seinä! Tuoksuva aikamatka, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 6. Tänä aamuna kävelyllä tuli vastaan toinenkin tuomennäköinen pensas, mutta sillä kukat eivät olleet terttuina, vaan yksittäisinä latvakukintoina. (http://www.nps.gov/plants/pubs/chesapeake/img/Trees/Prunus-virginiana-RHW.jpg)

  Ei ollut kamera mukana. Olen yrittänyt netin avulla tunnistaa pensasta ja päätynyt yllä mainittuun Prunus virginiana-lajiin. Tuoksu oli pihlajaan viittaava. Ennen en ollut kiinnittänyt tähän kasviin huomiota. Olin aina pitänyt sitä ns. tavallisena tuomena, jos sellaista nyt on olemassakaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!