torstaina, heinäkuuta 12, 2007

Vapaus valitaObeesian haaste tälle torstaille näkyy olevan vapaus. Hiukan arkaillen valitsin tällä kertaa kuvan näistä nipsuttimista. Niitä voi käyttää esimerkiksi pyyheliinojen tunnisteina, jos itse liinat sattuvat olemaan samaa kuosia. Ehkä kuva käy haasteeseen, kun selitän itse:

Mahtaakohan tämä nimilaki olla enää voimassa? Se määrittää, millaisia nimiä vanhemmat saavat valita lapsilleen. Vuoden 2006 suosituimmat etunimet olivat Suomessa Aino ja Eetu. Täältä voi katsoa, miten muualla. Vanhemmilla on siis vapaus valita lapselleen annettavat nimet, mutta rajoituksiakin on.

8 kommenttia:

 1. Firefoxilla näkyy, en tiedä Explorerista. Tämä Blogger välillä temppuilee.

  VastaaPoista
 2. En muistanut menna katsomaan Obeesian valokuvatorstaita. Harmi. Ehka huomenna tai ylihuomenna jos loydan jostain sopivan kuvan. Huomenna on kansallispaivamme, 14.7, Bastiljin vapautus. Sopisi aiheeseen, mutta mista kuva?

  Nimen valitsemisessa on onneksi joitakin saantoja. Joskus kuulee puhuttavan kovinkin hulluista ehdotuksista. Toiset menevat tuomioistuimenkin eteen saadakseen tahtonsa lapi. Aina ei onnistu.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuva - ja näkyy ainakin Explorerissa.

  VastaaPoista
 4. Suomessa näyttää olevan menossa aika, jolloin ikivanhat nimet taas otetaan käyttöön. Osa vanhemmista taas haluaa lapselleen mahdollisimman erikoisen nimen.

  Nimiä riittää kyllä:
  Ks. http://uotila.tripod.com/uotila/suominimet.html

  Olen nähnyt näitä nipsuttimia joissakin lapsiperheissä. Kuva on otettu muistaakseni Kauppahallissa.

  VastaaPoista
 5. Tarkoitat kai kaappa- tai kaoppahallissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!