torstaina, syyskuuta 03, 2009

Kiitos, että välität!

Valokuvatorstain 138. haastesana on inhimillinen, mutta kuvassa ei saa olla ihmisiä eikä eläimiä. Tähän kuvaan liittyvä kampanja pidettiin maaliskuussa. Aamulla keskellä toria oli hylätyt vaunut, joista kuului lapsen itkua. Ne pysähdyttivät monta kulkijaa. Onneksi.

Photo Thursday challenges us to think about the meaning of the word 'inhimillinen' , meaning ´human, compassionate, considerate´ in English. The Unicef campaign above took place on March 10th, 2009. People and animals are not allowed this time. Maybe my response, this empty pram is approved of, we'll see. There was no baby in the pram. The text says "Thank you for caring! Hopefully there will be more people like you. Be a mom for a moment."

16 kommenttia:

  1. Olipa hieno kampanja! Minä ennen hyssyttelin itkeviä vauvoja kaupan edessä, nykyään vaunuja ei kai jätetäkään valvojatta.

    VastaaPoista
  2. Tässäpä oli hyvä vastaus haasteeseen :)

    VastaaPoista
  3. Aika pelottava kampanja, jotenkin. Kertoo kyllä inhimillisyydestä ja välittämisestä, sekä sen puutteesta, ohikulkijoita kun ajattelee.

    VastaaPoista
  4. Tuo kampanja oli koskettava! Kuten myös vastauksesi haasteeseen. :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä inhimillisyystesti.

    Varoituksen sana: seuraava juttuni on vähän karmaiseva.
    Työtoverimme eräässä kehitysmaassa sattuivat pari viikkoa sitten kolaripaikalle. Äiti ja isä olivat kuolleet. Pieni lapsi oli yksin jäänyt henkiin ja itki onnettomuusautossa. Työtovereideni oli hyvin vaikea saada yhtäkään autoa pysähtymään. Lopulta toinen kävi seisomaan keskelle tietä ja pakotti tulevan auton pysähtymään. Auton takapenkillä istuikin sitten länsimainen lääkäri, joka totesi uhrit kuolleksi.

    VastaaPoista
  6. Muistan tuon kampanjan, kuulin siitä radiossa. Oli aiheuttanut hämmästystä muistaakseni, ilmeni kuitenkin että kuinka moni käveli ohi pysähtymättä...

    VastaaPoista
  7. Hyvin keksitty, ja hyvin inhimillistä! Tuollaisessa tilanteessa ensiksi mielen valtaa epäluulo: eihän kukaan jätä lasta yksin, tämä on jokin piilokamera; sieltä ruikkaa vettä naamaan tms. vai onkohan mulla jotenkin epätavallisen epäluuloinen mieli...

    VastaaPoista
  8. Tämä herätti inhimmilliset tunteet ja pysäytti arjen kiireen keskellä.

    VastaaPoista
  9. Pysäyttävä valinta aiheeseen.

    VastaaPoista
  10. Inkivääri,
    Jotakin yhteiskunnassamme on tapahtunut, koska todellakaan vaunut viedään kauppoihin sisälle.

    Kristalli,
    Kiitos!

    SusuPetal,
    Totta. Itse kuulin siitä radiosta heti aamutuimaan ja lähdin varta vasten katsomaan, mistä oli kyse. Asia valkeni minulle vasta torilla. Nyt minusta ei ole toistaiseksi mihinkään lähtijäksi. Vaikka on ollut koulurauhaa, mammuttia, ja vaikka mitä.

    Kipi,
    Vauvat hellyttävät aina. Jo tutikin. :)

    Kirsi,
    Kertomasi on totta myös Suomessa. Vaikka kyseessä on käsittääkseni rikos, jos jättää pysähtymättä. Neuvovat käyttämään kännykkakameraa (kenellä sellainen on) ja lähettämään kaikki ohi menneiden autojen rekkarit poliisille.

    Wiltteri,
    Kyllä se aiheutti myös vastalauseita.

    Kutuharju,
    Ei ole epätavallisen epäilevä mieli. Olemme kai vain nähneet liikaa niitä candid camera-juttuja. Joskus VOISI olla tosikin kyseessä. Vaativaa on mainostajien työ.

    Arleena,
    Kyllä siinä huokasi helpotuksesta, kun näki mistä oli kyse.

    VastaaPoista
  11. Tämä on hyvä vastaus haasteeseen!

    VastaaPoista
  12. HYvä haastekuva, laittoi miettimään..!

    VastaaPoista
  13. Hyvin erikoinen kampanja. En tiedä mitä siitä ajatella.

    Kuitenkin, kyllähän lapsen itkuun pysähtyy eikä kävele ohi. Ei saa kävellä.

    VastaaPoista
  14. Raija,
    Kiitos.

    Harakka,
    Nykyään mainoksen pitää olla vahva ja satuttava ennen kuin sillä on mitään vaikutusta.

    Iines,
    Olin tosi yllättynyt itsekin. Palaute silloin oli puolesta ja vastaan. Sehän oli tavallaan Piilokamera-juttu, koska havaitsin torilla tilannetta kuvaavia opiskelijoita. Olen siis itsekin siellä heidän kuvissaan, missä lie.

    VastaaPoista
  15. No minä ihmettelin kun yksi blogi ei päivittynyt ollenkaan ja sitten vasta aloin lukea tekstiä tarkemmin :D Olenko vähän jäljessä :D

    VastaaPoista
  16. Taija,
    Et ole jäänyt mistään paitsi. Ja nyt ajatellen tekisi mieli laittaa sinne entiseenkin kuvia... Savolaiset sanovat tätä piirrettä vuohkoomiseksi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!