perjantaina, marraskuuta 27, 2009

Jotta en unohtaisi

mistä olen kotoisin, pysähdyn ja vilkaisen silloin tällöin peileihin, mutta liikkeellä kannattaa unohtaa menneet ja pitää katse suunnattuna eteenpäin.

Every now and then I look back in order not to forget where I come from. It comes without saying, when driving I have to keep my eyes on the road however rough it may be.

Valokuvatorstai No 150./Photo Thursday No 150. Challenge created by Susupetal.

14 kommenttia:

 1. Peiliin on muutenkin hyvä vilkaista silloin tällöin, eikä ainoastaan ulkonäön takia ;D!

  VastaaPoista
 2. Totta, on tiedettävä, mistä on lähtenyt, jotta tietää, mihin on menossa.

  VastaaPoista
 3. Liikenteessa on kylla hyva katsella myos taakse jotta nakisi kuka hullu sielta tulee!

  VastaaPoista
 4. Marjukka,
  Totta. Täällä Blogistanissa myös.

  SusuPetal,
  Voikohan juuriaan muuten unohtaa ilman että dementia tekee sen? Siinäkin kai viimeisinä muistoina säilyvät ne ensimmäiset.

  HPY,
  Näin sanoo myös mieheni, kun seuraan takaa tulevaa liikennettä vähemmän kuin hän. Ajoin tällä viikolla ensimmäiset pitemmät matkat sitten kesän.

  VastaaPoista
 5. Onneksi ihan konkreettisessa tilanteessa tuo peiliin katsominen on mennyt veriin, niin että katsoo ajattelematta sen kummemmmin.

  Sen sijaan kerran istuessani autossa, ajamassa, minut valtasi yhtäkkiä pieni paniikinomainen tila, kun rupesin miettimään, kumpi poljin onkaan kaasu, kumpi jarru. Huomasin, etten osannut sanoa heti, että vasen on se ja oikea tämä, vaan minun piti miettiä, vaikka jalkani kyllä tiesivät. Ja minuun iski pelko, että mitä jos yhtäkkiä muistankin väärinpäin, enkä saa autoa pysähtymään, vaan kiihdytän päin seinää. - Toisin sanoen, joskus unohtaa asian, jonka tietää liian hyvin.

  VastaaPoista
 6. Iines,
  Kyllä kai minäkin refleksinomaisesti seuraan myös takaa tulijoita, koska olen selvinnyt kolareitta tähän saakka. Hankalahko tilanne on rampilta moottoritielle tulo, koska on oltava äärimmäisen varovainen ns. kuolleen kulman vuoksi. Siinähän ei pelkkä peiliin katsominen riitä.

  Kerran peruutin rankkasateessa postilaatikkoon yhden omakotitalon pihassa. En todellakaan nähnyt mistään peilistä sitä. Luultavasti jokaiselle on sattunut jotakin pientä virhearviointia, jos on luottanut pelkkiin peileihin.

  VastaaPoista
 7. Peiliin on hyvä joskus ainakin vilkaista!

  VastaaPoista
 8. Raija,
  Ja peilien on syytä olla puhtaita. Kuvassa ei ole. Otin kuvan samalla kun pissapoikaan lisättiin vettä suo-ojasta. :)

  VastaaPoista
 9. On ihan oikeasti tärkeää vieraassa maastossa katsoa välillä taakseen, että palatessaan muistaa mistä on tullut.. Paluu on joskus vaikeaa, jos ei tunnistakaan maamerkkejä.
  Ja tämä pätee sekä jalan että kulkuneuvolla kukemiseen..

  VastaaPoista
 10. Peiliin katsominen on hyvä vertaus.

  VastaaPoista
 11. Hienosti keksitty kuvaidea!

  VastaaPoista
 12. Tuollainen peili olisi hyvä fillarissakin; tosin ajan sen verran rauhalliseen tahtiin, että ehdin vielä kääntää päätä taaksepäin ennen kuin etenen lähimpään seinään, ratissa voisi olla vaikeempi paikka.

  VastaaPoista
 13. Joopa joo, Liisa.
  Autokoulussa opettivat, että edes lähellä olevaa ei kannata tuijotella, se on myöhäistä kuulemma. Pitää suunnata katse tiukasti tulevaan maisemaan.
  Elämän baanalla ei kuitenkaan kannata kuvitella, että menneellä ei olisi merkitystä. Sillä on.
  Ja oman jaksamiseni kannalta on ollut vapauttavaa elää vanhan hengellisen biisin mukaan: "Päivä vain ja hetki kerrallansa".

  VastaaPoista
 14. Pankin talkkari,
  Niin on. Aika monella on jo navigaattorit siihen tarkoitukseen.

  Harmaa susi,
  Sopii moneen asiaan.

  Taru,
  Kiitos. Sattui olemaan edellispäivänä otettu kuva.

  Kutuharju,
  Kyllä niitä saa fillareihinkin, mutta kuten Kirsikin tuossa sanoo, on parempi katsoa menosuuntaan.

  Kirsi,
  Olen samaa mieltä kanssasi. Mennyt kulkee mukanamme tässä hetkessä. Elämä on kuitenkin tässä ja nyt. Tuo mainitsemasi biisi on hyvin tuttu minullekin. Hoitava, kuten sanoitkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!