keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Jotakin yhteistä? / Anything in Common?

Minulla on seinällä aikoinaan Retretistä ostettu repro Eero Järnefeltin maalauksesta Lehmisavu, josta on tuo allaoleva kuva. Seinällä olevassa reprossa saattaa olla hiukan enemmän värejä tallella. Postauksen kimmokkeena on HPY:n haaste valita jokin taulu/tyyli ja toteuttaa se valokuvauksellisin keinoin. En harrasta kuvamanipulaatiota, joten tämä on lähin mihin pystyin.

I am a kind of cowfan, and that is why I have a copy of the painting "Lehmisavu" on my wall. The name of the painting is difficult to translate. There are cows outside on the field. They used to make a smoking fire to keep off swarming mosquitoes while the cows were milked. It seems to me that the cows have already been milked in the painting below. As to my photo, those modern cows seem to be waiting to be milked. I don´t think it makes any difference.


Kuvalähde: Wikipedia Commons (klikkaa kuvaa)

7 kommenttia:

  1. Tama on mielestani erinomainen vataus haasteeseen ja kavisi ihan Jarnefeltin toistaiseksi tuntemattmasta maalauksesta. Lato ja lehmat vihreyden ymparoimana.
    Kuvasi on kaunis.

    VastaaPoista
  2. HPY,'
    Kiitos. Minusta tämä oli hauska haaste. Lehmisavuja ei enää juuri näe, sillä lehmät lypsetään sisällä lypsyroboteilla. Minusta on ollut mielenkiintoista kuulla, että luontaisesti lehmä haluaa tulla lypsetyksi kolme kertaa vuorokaudessa, kun pääsee itse valitsemaan.

    VastaaPoista
  3. Piipahdin taas katysomassa, kun tuo kuvasi on niin mukavan nakoinen!

    VastaaPoista
  4. No on minustakin hienosti löydetty vastaus mielenkiintoiseen haasteeseen. Tunnelma on sama,kuva saanut lisää väriä ja lehmät vähän lihaa ympärilleen.

    VastaaPoista
  5. Sirokko,
    Kiitos. Itsekin pidän kuvan tunnelmasta, vaikka en tiedä syytä.

    VastaaPoista
  6. Hieno lehmä kuva melkein kuin siinä maalauksessa. Itseäni aina vaan jaksaa maaseutuaiheiset kuvat viehttää.
    Syksyn jatkoja markku mäkelä

    VastaaPoista
  7. Markku,
    Kiitos! Joka kerta kun näen lehmiä, haluaisin ottaa niistä kuvia. Se ei tietenkään liikennevirrassa ole useinkaan mahdollista.

    Hyvää syksyä myös itsellesi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!