perjantaina, heinäkuuta 17, 2015

Sateen uhan allaja koleudesta välittämättä nämä pikkuauringot ovat avautuneet. Isohirvenjuuri on kasvanut pituutta edelliskesiä enemmän, koska vedestä ei ole ollut pula. Valosta ehkä hiukan. Samaan aikaa toisaalla niitetään tienvarsien kukkaloisto alas ja viikatemiehet taistelevat maastossa jättipalsamia vastaan.

Hyvää viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Lupailivat niitä hellekelejä ensi viikolle. Toivon mukaan tulevat, sillä loma alkaa olla lopuillaan. Meilläkin oli jo viikate käynyt vetämässä puskat alas, eikä oo edes perhoskausi kunnolla alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina,
   Kesä tuntuu menneen kesää odotellessa. Täällä on ollut vain yksi hellepäivä, vesi on liian kylmää uida. Perhosia ei ole todellakaan vielä näkynyt juuri lainkaan . Vettä on satanut niin paljon, että pientareita ei ainoastaan niitetty, vaan monin kohdin tehtiin mustalle mullalle ojiksi. Ei oikein miellytä silmää sellainen . Jospa ensi viikolla vihdoin. Hyvää loppulomaa sinulle!

   Poista
 2. Minusta lupiini kuuluu Suomen kesään ja jättipalsami Suomen syksyyn. Kaikki Suomen kasvit ovat jääkautta seuranneita vierastulokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Niin se taitaa olla, mutta jotkut aloittavat ajanlaskun ehkä jostakin muusta tapahtumasta . Puutarhailijat muuten reilusti nykyään tunnustavat salakuljettaneensa kasveja ja siemeniä matkoiltaan ties mistä.

   Poista
 3. Hauska tuo supussa oleva! :)

  VastaaPoista
 4. Meilläpäin on tainnut kaupunki julistaa sodan lupiinia vastaa. Kaikki vanhat perhospaikat on niitetty. Toivotaan, että säätiedotus pitää paikkansa ja saadaan hieman lämpöä ensiviikolle. Hauskat kukkakuvat sinulla. Kiitos samoin, hyvät viikonloput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry,
   Perhospaikat kyllä saadaan nimitettyä, mutta pujo saa rauhassa levitä. Kukkia on kiva seurata. Lajien tuntemus on kaventunut. Tuolla ed. postauksessa surin sumeilematonta rauhoitetun valkolehdokin poimintaa kukkavaaseihin. Jos se sitten tuoksuu öisin vaasissa eikä viitsitä mennä metsään tuoksuttelemaan.

   Poista
 5. Sade on hakannut täälläkin kaikki kukat. Tänäänkin on saatu vettä ihan kylliksi, 5 kertaa tullut kaatamalla vettä ja ne väliajat hiukan vähemmä, Kaikki paikat lilluvat vedessä. Ei ole pahemmin innostusta kuvaamieen ollut......nyt sitten alkoi ukkonenkin jyristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KooTee,
   Vettä riittää siis naistenviikollekin. Täällä myös ukkosti ja satoi tänään. Kallavesi on piripinnassa ja liian kylmää uimareille. Minä kuvaan kännykällä tässä oman pihan kukkia, perhosia ei näy. Sanovat, ettei olisi poikkeuksellinen kesä, mutta jotenkin vain siltä tuntuu. Mustikatkaan eivät ole vielä kypsiä. Ei minusta niitä poimimaan olisikaan , mutta vanhasta muistista tulee seuratuksi. Hyvää loppukesää sinne Jokelaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!