keskiviikkona, elokuuta 12, 2015

Latoja

Keskimmäinen kuva kertoo, miksi nämäkin ladot ovat tyhjillään, mutta uudelleen katettuina vielä kauniisti ojennuksessa.

8 kommenttia:

 1. Kaunista latomaisemaa ja latoja. Niissä on oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu,
   Näistä ainakin yksi taidemaalari on saanut innoituksen teoksiina.

   Poista
 2. Henämunathan ne syrjäytti ladot. Kivoja kuvattavia kuitenkin nuo ladot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry,
   Siinä on uusi ja vanha vierekkäin keskimmäisessä kuvassa. Ennen noita pyöröpaaleja oli käytössä AIV- tornit. Olen itsekin ollut polkemassa säilörehua sellaisessa, ja ihan mitään suojavaatteita.

   Poista
  2. Tuli mieleeni AIV-rehusta, että se haisi entisaikain sianruoalle. Se kai johtui maitohappokäymisestä. Suurissa sianruokapöntöissä, joita tuli laitoksista, saattoi ruoanjäte hapata päiväkausia. Nykyisin napostellaan rypsiporsasta tai -possua. Sika on liian vahva sana. Kaupanala tarvitsee myönteisiä mielikuvia luovan sanaston. Nykyisin myydään järkiään jyväbroilereita. Jyvistäkö niitä kasvatetaan. Lehmäkin muuttuu ravintolan keittiössä häräksi.

   Poista
  3. Kalevi,
   Mietä syötetään nykyisin mielikuvilla ja sydänmerkillä. Senkin voi saada eri perustein ja se maksaa, siksi on olemassa monia hyviä tuotteita ilman sydänmerkkiä. Aina pitäisi jaksaa lukea ne tuoteselosteet (siis olla suurennuslasi mukana) eikä sortua mainontaan esi. tyylin Vanhanajan ruisleipä. Sieltä löytyy sitten vaikka millaisia aineita, kun alkaa kotona tutkimaan. Ja kauppojen paistotuoreet leivät tulevat pääsääntöisesti ulkomailta, joksi minä miellän muut Euroopan maat, vaikka samaa unionia olemmekin.

   Poista
 3. Otsikosta ajattelin ensin, että kyse on kirjapaino- tai sahatyöläisestä. Nämäkin ladot ovat säilyneet peltikattonsa ansiosta. Kaunista ohrapeltoa, ja maitohorsmat olet saanut mukavasti asetelluksi ladon päätyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Muuten tuo pelto näytti rikkaruohottomalta. Horsmat nätisti, koska melkoinen tuuli ei ottanut tuolle seinustalle.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!