lauantaina, joulukuuta 26, 2015

Kuukauden sääkuviaKuukausi sitten tuli lunta ja lammet jäätyivät. Syksyn harmauden jälkeen tällainen kirkkaus vaati aurinkolasit.

Sitten lämpö sulatti niin lammet kuin lumet. Pensaatkin alkoivat mennä sekaisin sään oikkuiluista.
Pitkän aikaa torin liikerakennuksen seinässä oli seudun ainoa lumihiutale.

Jokaikisen päivän puheenaihe naapurien kanssa oli, tuleeko lunta vai musta joulu. Satoi vuoroin vettä, vuoroin räntää, luntakin, mutta pysyvää lumipeitettä ei ole vieläkään. 

 22. 12 2015


Jouluaattoaamuna piti kiireesti mennä kuvaamaan puihin ja pensaisiin tarttunutta lumivalkeaa, ennen kuin se taas sulaa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että tapaninpäivän puuskatuulet hajottivat pilvet ja hetken sula Kallavesi heijasti taivaan sineä.

Tapaninpäivä 2015. On se, vaikka mielestäni tästä kuvasta on aika vaikea päätellä vuodenaikaa.

6 kommenttia:

 1. Luin sikäläisestä lehdestä, että Puijolla on latu hiihtokunnossa, jos ei välitä hiekasta ja roskasta. Täällä lounaassa painuu sää pakkasen puolelle. Vinha tuuli viskeli hieman ohutta pakkaslunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puijon ensilumenlatu, siis se maksullinen, oli jonkin aikaa pois käytöstä ilkivallankin takia. Joku oli heitellyt hiekkaa sadan metrin matkalle. Lämpimät säät sulattivat lumen vähiin. Suositus on, ettei parhaita suksia ainakaan kannata sinne viedä. Jos kenellä kovin monet parit on. Puijon laella nurmella tietenkin voi hiihtää ilman luntakin ja ilmaiseksi. Tänään on ollut poutaa ja navakka tuuli ja kipakka pakkanen ovat aloittaneet kynttilän valannan pitkin rantoja. Tyynet lahdet jä jäässä.

   Poista
 2. Kaunis tunnelma jouluaattoaamun kuvassa.
  Hyvää uutta vuotta sinulle! Toivottavasti vielä saa katsella lisää lumisia kuvia sieltä kotimaisemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka,
   Järvi jäätyi toissayönä virallisesti, mutta lunta ei ole muualla kuin sellaisissa paikoissa, mihin esim katolta on sitä kasautunut. Jäälle on kielletty menemästä , koska vettä oli reippaasti keskiarvoa enemmän. Railoja avautuu. Ehkä laitan yhden postauksen rannan jäätaiteesta.

   Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 3. Hyvää kuluvaa vuotta sinne Kuopioon! Hyvässä vauhdissa jo ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, KooTee! Samoin sinne! Ainakin pari kukonaskelta päivä on jo pidentynyt. Vielä eilen vastajäätynyt Kallavesi oli kuin peili ja ensimmäiset retkiluistelijat kiertelivät siellä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!