perjantaina, joulukuuta 04, 2015

Suola

Marraskuun aurinko valaisi tuon nurkan keittiöstä. Suolat ovat terveyden kannalta merkittäviä: toisaalta välttämättömiä, toisaalta haitallisia.


Valokuvatorstain 338. haaste

6 kommenttia:

 1. Mutta miksi vanha suola janottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Hyvä kysymys. Näin neuvoi vastaamaan professori aikoinaan seminaarissa, ellei tiennyt vastausta. Siihen saakka olin aina vastannut suoraan, että en tiedä.

   Poista
 2. Tajusin tässä, että suolaa on niin vähennetty kaikesta, että ikinä ei oo enää janoa! Pakolla yrittää lipittää nestettä, että ei kuivuisi. Mä alan kallistua sen puoleen, että suolaa tarvitaankin enemmän. Osaltaan johtuu omalta kohdalta siitä, että en syö leikkeileitä, vaan pelkästään juustoa leivänpäällä. Rasvassa on vähemmän suolaa ja jopa siinä leivässä kun aikoinaan. Työpaikan ruoka on uusien suositusten mukaisesti tehty ja usein mautonta. Suolaa käytetään niin vähän ja mausteitakin. Jäi syömättä ja nyt on laitettu maustepurkit linjaston päälle. Ahkeraan jauhetaan maustemyllyjä. Mausteseoksissa on suolaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina,
   Juominen yksinkertaisesti unohtuu, kun ei ole jano. Siksi neuvovatkin, että se vesikannu tai pullo pitäisi olla koko ajan näkysällä, että muistaa juoda. Tänä aamuna luin artikkelin lehdestäsiitä, miten makuaistikin on muistaakseni 40-60 -prosenttisestisesti geneettisen perimän säätelemää ja liittyy ns. "kaikkeen" l. suolasuosituksetkin pitäisi olla henkilökohtaisia jokaiselle. Täsmäsuola. Eikö joku voisi innovoida sellaisen testin jne jne?

   Sydänkuntoutuksessa oli ainakin yksi henkilö, joka sanoi, että tietynlaiseeen huonoon oloon tai heikotukseen hän ottaa merisuolakiteen lääkkeeksi. Taidat olla oikeassa!

   Poista
 3. Salmiakki auttaa aina! Vaan onpa komea lokerikko jutuille, taitaa olla piippuleima-arabiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wiltteri,
   Tuota en ollut kuullutkaan. Lokerikko on vanha. Olisipa säilynyt ihan ehjänä...

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!