maanantaina, heinäkuuta 11, 2016

Kissan kujeetMitä lie kävi ihmettelemässä tämä isokokoinen kissa pihallamme? Aika huono suojaväri näin heinäkuussa.

13 kommenttia:

 1. Kaunis valkoinen kissa, harvinaista että on näin lumikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään muista nähneeni kokovalkoista kissaa aiemmin. Asustaa jossakin lähellä, koska eilen pistäytyi pihassa jo toistamiseen.

   Poista
 2. Harvoin näkee tosiaan aivan valkoista kissaa! Nätti vierailija! :)

  VastaaPoista
 3. Kuuroutta esiintyy varsinkin valkoisilla kissoilla, joiden toinen tai molemmat silmät ovat siniset. Kissoilla, joiden silmät ovat eriväriset, sinisen silmän puoleinen korva on tavallisemmin kuuro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmien väri jäi näkemättä. Kuva on otettu monen ikkunalasin läpi. Eilen kävin katsomassa isoa kissaa Korkeasaaressa. Olipa siperiantiikeri todella iso ja turistien lemmikki, jos suosion laskee ihmismäärästä aitauksen luona.

   Poista
  2. Nykyään on televisiossa niin erinomaisia luonto-ohjelmia, että Korkeasaaren toimintaperiaatteet voisi muuttaa. Ei millään pahalla.

   Poista
  3. Olipa paikka muuttunut n. 40 vuodessa. Muistin sen avoimena, miltei puuttomana paikkana käydessämme siellä omien lasten kanssa. Nyt toinen kerta muutaman lastenlapsen kanssa. Ihan eri paikka. Muissa vastaavissa olen käynyt Ähtärissä. Vaikutti hyvin suositulta perheiden kesäretkipaikalta. Lokki sieppasi koskemattoman kahvipullan kokemaattomilta.

   Yksin suosin kyllä ihan vain tavallista metsää.

   Poista
 4. Tulkitsen kuvasi kissaa sen kokemuksen opettamana, että Keskimmäisemme Rontti on ollut täällä nyt kuukauden. Tuossa sanotaan porilaisittain että
  "Mitä mitä häh..."
  Tassullakaan ei kosketella, joten kummaa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustumiskäynti tämä oli. Uudet asukkaat uusine tapoineen ilmaantuneet. On käynyt vain muutaman kerran naapuripihasta.

   Poista
 5. Liisa, kuvasi kissalla on tosi kaunis turkki. Liekö misu angorakissalle sukua? Katselin yhtenä aamuvarhaisena parvekkeeltamme, kuinka iso mustaruskealaikullinen kissanroikale lähestyi määrätietoisesti kukkamaatamme ja jäi pionien keskelle kytikseen. Kyttäyksen kohde oli kissan kokoinen rusakko, joka nautiskeli tuoretta lyhyttä ruohoa nurmikolla. Oli ihan pakko alkaa niistää nenääni ja yskähdellä, että se olisi ymmärtänyt vaaran, mutta ei, pupu söi ja söi ja söi. Katti vilkaisi minuun päin, mutta jäi paikoilleen kukkamaahan. Juna suhahti äänekkäästi ohi läheisellä radalla, mutta jänö vain söi. Kissa hiukan hätkähti, mutta keskittyi samantien uudelleen kyttäilyyn. Pari töihinmenijää kopisteli kadulla ohi, se ei eläimiä pelottanut. Mietin, voisiko kissa saada jäniksen hengiltä ja kuuluvatko puput sen saaliseläimiin. Lopulta jännitys loppui, kun henkilöauto pöristeli ohi ja pupu lähti loikkimaan kohti läheistä metsää. Ilmeisesti se ei koko aikana tajunnut kissan läsnäoloa. Oravanpoikasia kissat kuulemma metsästävät Suviterveisin Laila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kissaihminen niin paljon, että osaisin vastata kysymyksiisi. Sen verran muistan vanhoja sanontoja kissoista, että ruohoa syövä kissa ennustaa sadetta. En ole koskaan nähnyt sitäkään. Iso cityjänis täällä pistelee ruohoa poskeensa vastapäisen omakotitalon isossa ja kauniissa puutarhassa. Kotikotona oli kaksikin kissaa. Pitivät hiiret loitolla loukuitta.

   Poista
 6. Kissat syövät jonkin verran ruohoa suolistonsa puhdistamiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!