tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Puolivuotiskatsaus

Olkoon tämänkertainen postaus samalla kuvatilinpäätös valokuvausharrastelustani ja vastaus Neulekirpun kyselyyn. Harrastus olisi tällä hetkellä ehkä liian vaativa sana. Sama postaus oli ensin tuolla tekstiblogin puolella, mutta siirrän sen nyt tänne. Kuviani on molemmissa.

1. Mitä aihetta kuvasit eniten vuonna 2006? Keskityitkö johonkin vai kuvasitko kaikkea mitä eteen tuli?

Tuli kuvattua kaikenlaista, mutta ehdottomasti eniten kotirantaa. Luontokuvia, maisemia, kuvajaisia, esineitä. Rantamaisemaan keskittyminen johtui yksinkertaisesti siitä syystä, että se on lähellä.

2. Osallistuitko Valokuvatorstaihin tms. vuoden aikana?

Osallistuin muistaakseni joka kerta, ainakin yli 20 kertaa.

3. Mikä vuonna 2006 ottamistasi kuvista on vuoden lempikuvasi? Onko se yksittäinen kuva vai kuvasarja tai kenties jonkun toisen ottama kuva? Voit perustella valintaasi tai pitää syyn omana tietonasi.

Lokakuinen pakkasaamukuvani.

4. Mitä opit kuvaamisesta vuonna 2006?

Oikeastaan kaiken, koska juuri ennen en ollut valokuvausta harrastanut. Rajaamiset, kuvakulmat. Opin katsomaan ympäristöä uudella tavalla. Opin, että kuva ei olekaan toisinto kohteesta, vaan monen sattuman summa näin amatöörillä. Ja sen että tuhansista otoksista vain vajaa kymmenen saattaa täyttää kriteerit, jotka toisten kuvia katsellessa ovat nousseet huimasti.

5. Hankitko jotakin uusia lisälaitteita, uuden kameran tms. vuoden aikana?

En hankkinut. Entisessäkin kamerassa on opettelemista. Yksi uusi muistikortti ostettiin.

6. Mitä suunnittelet kuvaavasi vuonna 2007?

En suunnittele mitään etukäteen. Kunhan muistan ottaa kameran ja ne vara-akut mukaan, ettei mene ns. elämäni otos sivu suun. Ja mietin, pitäydynkö alkamallani luomulinjalla. :)

Kuva on käsivaralla ihan summittain ikkunasta otettu. Räiskettä näkyi kuului muutamien tuntien ajan, mutta muuten meno oli tavanomaista rauhallisempaa. Sateinen sää ja sula järvi laimensivat vuodenvaihteen ulkojuhlintaa tässä lähiössä.

3 kommenttia:

  1. Just joo.

    Kyllähän lapsetkin jo puhuvat kevyemmästä kamerasta ja jalustasta yms., mutta kun tämä on sellaista räpellystä välillä, niin en ole suostunut moisiin.

    Kiitos kuitenkin kehuista!

    VastaaPoista
  2. Aika samanlaiset valokuvausmuistelut kuin minullakin. Tuo kysely oli kiva idea Neulekirpulta.

    Se sun kuvasi oli tosiaan hieno!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!