lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Sateen jälkeenMetsäkurjenpolvi (Geranium sylvaticum) kaunistaa tumma- tai vaalealilana kukkakedot, mutta ei kestä maljakossa kuin hetken.
Kielo (Convallaria majalis) on kaunis ja tuoksuva, mutta myrkyllinen kukka.

8 kommenttia:

 1. Tänään sunnuntaina vietetään luonnonkukkien päivää. Muistuu mieleen kasvien kerääminen kouluaikana. Lapsuusmaisemissa ei ollut kieloja, kurjenpolvia pilvin pimein.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kumpikin, mutta kielo on tosiaan vaarallinen. Ei edes vetta jossa se on seissyt pida juoda. Kielo oli Sylvi Kekkosen lempikukka. Eiko sita tehty Suomen kansalliskukaksi yhdessa vaiheessa?

  VastaaPoista
 3. Kyllä se on kansalliskukkamme. Löysin tällaisen kuvauksen siitä :

  "Kielossa on samaa tyylikkyyttä kuin valkoisessa kaartuvakaulaisessa laulujoutsenessa, Suomen kansallislinnussa," (dosentti Juha Suominen).

  VastaaPoista
 4. Ihanan raikas tuo kielokuva!

  VastaaPoista
 5. Kauniita kukkia molemmat,meilläpäin metsäkurjenpolvet eivät vielä ole kukassa.Hyvin vähän on muutenkin noita luonnonkukkia eikä hyönteisiäkään paljon näy.Laitoin pieneen astiaan sillilientä kun ajattelin sen tuovan niitä hyönteisiä mutta ei tullut edes kärpäsiä!

  VastaaPoista
 6. Kielontuoksu on täydellinen ja kukkana kaunis. Kurjenpolvet kruunaavat tienvarret kauneudellaan.
  Alkukesän ihmeitä loputtomassa valossa. Onko ihanampaa! ?

  VastaaPoista
 7. Olet sitten langennut sinäkin maahan rähmällesi luonnon edessä. :) Ei tällaisia näpsyjä seisten napata.

  Aivan upea, ihmeen raikas kielokuva. Ei ole helppo valokuvattava. Itse en saanut kieloa nyt ikuistettua.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteistanne,
  Neulekirppu,
  Saturation,
  Sivuaskel ja
  Iines.

  Kukkia riittää kuvattavaksi ja niiden mukana tulee hyönteisiä, joita Saturation kaipaa. Minulla on yksi suopursukuva, jossa on neljä ötökkää. Laitan sen tuohon seuraavaksi. Siinäkin kukassa on ihana tuoksu.

  Kukkien kuvaamisessa minulla on sellainen tekniikka, että selkä suorana kyykistyn (en pääse rähmälleni, mikä olisi paras vaihtoehto) ja suuntaan kameran summittain kohti toivottua kohdetta. Ja sitten monta otosta hiukan paikkaa vaihdellen. Eli näen vasta jäkeenpäin, mitä sain talteen. :) Toimii joskus. Kielosta on kyllä hankala saada kunnon kuvaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!