perjantaina, heinäkuuta 20, 2007

Kalajuttu(ja)Obeesian varjovalokuvatorstain aihe on kalajuttu. Oheinen kuva on todennäköisesti vuoden 1989 elokuulta. Mökkijärvi antoi mato-ongella niin paljon kaloja, kun vain viitsi onkia ja perata. Useimmiten kalat halstrattiin tai särjet savustettiin ja savustetusta kalasta tehtiin voin ja öljyn kanssa ihanan makuinen levite. Helppo tapa käyttää riittävän suuret kalansaaliit oli tehdä ns. patakukko, joka sai muhia yön yli pönttöuunin lämmössä. Piti niitä kaloja joskus jauhaa lihamyllylläkin kalapulla-aineeksi.

7 kommenttia:

 1. Odotinkin jo kalajuttuasi. Kavin aamulla katsomassa mita olit laittanut vastaukseksi Obeesian haasteeseen mutta sita ei viela ollut. (Eika itsellanai ole kalakuvia joten en voinut laittaa.)
  Kalat vahenevat joka paikassa - onkohan ihmisia liian paljon?

  VastaaPoista
 2. HPY,
  Piti etsiä albumista. En ole onkinut pitkiin aikoihin. Veneessä istuminen on mahdotonta, siis möimme veneen pois. Voisihan sitä laiturin nokasta käydä kokeilemassa vielä joskus... ehkä. Toivottavasti. Tuore kala on parasta.

  Särkiä pidetään roskakalana, mutta savustettuna ja sopivasti suolattuna ne ovat todella hyviä. Ja onhan meillä se vanhan kansan sanonta: Syö särkeä, se kasvattaa järkeä. :)

  VastaaPoista
 3. No, onpa siinä kaloja. Kerran kauan sitten sain minäkin melkein vastaavan saaliin mato-ongella. Vietin koko kauniin päivän veneessä. Koko ajan tuli ahvenia. Yhteensä 48, muistaakseni.

  VastaaPoista
 4. No on tosiaan komeita kaloja!

  VastaaPoista
 5. Allamme ruumiita muutama sata ja päällämme linnunrata.

  VastaaPoista
 6. Aikamoinen saalis.
  Ja kova perkaaminen:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!