maanantaina, elokuuta 06, 2007

Maalaismaisemaa

11 kommenttia:

 1. Täälläkin tätä iki-ihanaa Suomi-tunnelmaa!

  VastaaPoista
 2. Tyypillinen Suomi-kuva. Ainakin ulkosuomalaiselle.

  VastaaPoista
 3. Aika tarkkaan saa katsoa, että näitä maisemia löytää. Suomalaiselle tämä voi olla maisema. Mutta norjalainen esimerkiksi ei näe tässä mitään ihmeellistä. Veimme kerran vieraamme Puijon rinteen maisematasanteelle näyttääksemme kauniita maisemia. Aikamme istuttuamme mies kysäisi vaivihkaa, missä tässä on se maisema. :)

  VastaaPoista
 4. Tuo kakkaraidea on kiva. En muista tarkalleen, onko Korpisessa ollut sukua, mutta Varpaisjärvellä kyllä, etenkin kun se oli Iisalmen maaseurakuntaa. Riitta Ollikainen mm. Hemming Ollikaisella oli vaimo Tölvästä Ruotsalan talostan, Elin, jonka täti oli Lustigeja. Eivät suostuneet Aholansaaressa antamaan sukulaisalennusta.

  Liisa

  Samaa kysyisin nykyisellä Puijolla minäkin. Koskematonta luontoa ei ole tietysti missään, ei edes sademetsissä. Mielessäni voin kuvitella kaskikoivikon ja järvenselät, eikä taloja missään. Kaskiraja oli nälkäraja. Jos ei ollut metsää, ei ollut riistaa eikä huhtaakaan. Rieskakaskeen saattoi syljeksiä nauriinsiemeniä. Puijollakin on naurishautojen jäänteitä.

  VastaaPoista
 5. Pyhäaamun rauhaa.... rikkumaton hiljaisuus, koskemattomuus. Kaunista!

  VastaaPoista
 6. Ei tuo maisema enää impi ole.

  VastaaPoista
 7. Kaunista koto-Suomea parhaimmillaan. Sininen taivas ja pilvet heijastuvat kauniisti tuohon järveen. Mikä sen ihanampaa suomalaisen silmin. :) Tervehdys lomarintamalta. Meidän mökki kun ei ole järven rannalla, niin harvemmin pääsee kuvaamaan tuollaisia kauniita järvimaisemia.

  VastaaPoista
 8. kh:lle sanoisin että koskemattomuus on paljon muutakin kuin impeyttä...
  "sidestep"

  VastaaPoista
 9. Sivuaskel,
  Kuva on viime lauantaiaamulta. Samanlainen se oli eilen aamulla. Peilityynet vedet luovat sen pyhyyden tunteen. Ja minulla kyllä päivät menevät muutenkin sekaisin. :)

  Tarjuska,
  Ei se meidän mökkikään rannalla ole, vaan korkealla mäellä, jonne siintää järvi. Näitä kuvia varten on pysähdyttävä matkan varrella, varrella virran.

  Tämä on itse asiassa virtapaikka, mutta otin kuvan suvannon puolelta. Rikkumaton, virtausten ja tuulen koskettamaton vedenpinta, joka on tavanomaista korkeammalla (vuodenaikaan nähden) sielläkin.

  VastaaPoista
 10. On nättiä on nättiä on nättiä on...

  VastaaPoista
 11. 'Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän, kuinka onnellinen voikaan olla hän, joka täällä vain saa aina asustaa. Maalaismaisemaa en sata unohtaa.'
  (Elton John/Country Comfort, suom. sanat Jukka Virtanen)
  Kaunis kuva, kertakaikkiaan kaunis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!