maanantaina, marraskuuta 04, 2019

Marrastaa

Marraskuun värit pyhäinpäivänä Kuusijärvellä.

Syksyn sinnittelijät vielä kukassa.
Lehtikuusen neulaset valaisevat polun.

6 kommenttia:

  1. tosiaan jännä tuo polku, heti ei tulisi mieleen lehtikuusen neulaset!
    marraskuussa on omallatavallaan todella kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona,
      Tuota ei voinut olla huomaamatta. Viereinen polku oli katettu sahanpurulla. Se ei ollut yhtä valoisa.

      Poista
  2. Eipäole tullut käytyä vuosiin Kuusiksella. Muistan ajan, jolloin se oli luonnontilassa, ja senkin, kun siihen ruvettiin uimarantaa rakentamaan. Muistelen, että lammen liejukerroksen paksuudeksi mitattiin paikoin puolitoista metriä. Uimaranta-alue katettiin muovilla ja jollain pressulla, minkä päälle levitettiin soraa ja hiekkaa. Talvisin ajettiin jäälle hiekkaa, joka jään sulaessa painui pohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalevi,
      Paikka on hyvin suosittu nykyisin saunoineen ja kahviloineen. Ympäristön kuormitus on kova, mutta kyllä siellä siistiltä näytti. En ollut käynyt edes kesällä, koska sielloin siellä vasta vilske on. Parhaillaan kunnostetaan latupohjia/kuntolenkkejä. Saunojilla näkyi olevan aivan uusi laituri.

      Poista
  3. Eka kuva on oikea marraskuun taidekuva. Neulasmattopolkua en ole ennen vastaani tullut, vaan kai ne samalla tavoin polkua pehmentävät jalan alla, kuin muutkin pudonneet lehdet.

    VastaaPoista
  4. aimarii,
    Kiitos. Kyllä pehmentää vbarsinkin tuossa kohdassa, kun on nähty vaiva ja siirretty neulaset paksuksi kerrokseksi jostakin muualla. Enpä ollut aiemmin nähnyt vastaavaa. Eka kuvan maisemat vieläkin, tosin vähäinenkin riite on poissa. Lumen valo olisi jo paikallaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!