perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Kokeilen kepillä jäätä



Tällaista täällä tänään ja vesisateen kera vielä liukkaampaa

9 kommenttia:

  1. Tätä säätä en toivo. Mulle sopii paremmin vihreet nurmikot ja sulat kävelytiet. Talvi on parasta kun aurinko paistaa, on lunta ja pakkasta max -5 astetta, mutta ei jääkeliä.

    VastaaPoista
  2. En toivo minäkään. Tänään piti liukuesteet koroissa piikkisauvat kädessä pakosti kävellä autolle asti. Otti aikaa ja ei tehnyt olemattomille selkälihaksille yhtään hyvää. Valivali...

    VastaaPoista
  3. Vieläkös keppi meni jään läpi kokeilussasi?
    Siellähän on melkein hiihtokelit, vaatii vain vesikelin voiteet=)

    VastaaPoista
  4. Kyllä kävelysauvan piikki onneksi meni jään läpi.

    Huvittaa vieläkin, kun tiistaina kävimme Kunttarilla uimassa ja siellä oli isot plakaatit käytävillä vuokrattavista välineistä (venäjäksi näille charterjunaturisteille). Sukset! No minä en malttanut pitää suustani kiinni, vaan kysyin, että vesisuksiako te nyt vuokraatte. :)

    VastaaPoista
  5. Mukavat värit. Onko kamera itse niitä muokannut.
    Kun kerroin hammaslääkärilleni niistä kuntokeskuksen kuivapesussa olleista venäläisistä, hän kertoi, että sama juttu jouluna Vuokatissa. Meikki naamassa, korut korvissa ja hajuvedeltä tuoksuen tultiin altaaseen.

    VastaaPoista
  6. Kyllä Picasalla on nyt näppinsä pelissä, täytyy tunnustaa.

    Kokeilin siis kepillä jäätä, havaitseeko tarkkasilmäinen kuvankatsoja värien säädön, mikä ei kuulemma ole manipulaatiota. Se on siis sallittua todellisen tilanteen ja tunnelman palauttamista, jota kamera ei tavoita.

    VastaaPoista
  7. Minäkin kiinnitin huomiota noihin sinisen ja ruskean onnistuneisiin sävyihin. Mikäs synti se on hieman parannella luojan töitä. Punataanhan me huuliammekin ja puuteroidaan kiiltävä nenänpää.

    Huomiseksi luvattiin muuten taas "lauhtuvaa". Siis kun täällä on nollakeli, niin tuostako se vielä lauhtuu. :)

    VastaaPoista
  8. Luomukuvaaja Liisa; kuvan sävyjen korjaamine, terävöinti jne. kuuluu kyllä digikuvien normaaliin käsittelyyn, samoin rajaaminen.Se ei ole manipulaatiota. Itse kuvaan nykyään kuvat RAW muodossa ja se tarkoittaa sitä, että kaikkia kuvia pitää hiukan korjailla. Minun kuvissani esim. siinä "Moon River" kuvassa on ajokieltomerkki muutettu joten se on manipulaatiota. Siinä kuvassa ei ole muutettu kylläkään värejä vaan keltaiset katuvalot ovat sen hoitaneet=) Tulipas pitkä juttu =D

    VastaaPoista
  9. Tuohon taivaan -ilman väriin kiinnittyy huomio kuvaamastasi näkymästä ensimmäiseksi. Hieno värien kontrasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!