maanantaina, elokuuta 27, 2007

Lounaani



Tänään tätä. Orgaaniset puolukkalakritsit olen myös jo syönyt. Ne olivat tuossa skoolissa. Joskus teen lounaaksi ruispuolukkapuuroa, mutta nyt ei ole vielä puolukoita. Onneksi jääkaapissa on vielä tuoreita punaherukoita. Maidon, sokerin ja hämäläisen (huom!) talkkunan kanssa saan niistä oivallisen pöperön.

12 kommenttia:

  1. Pumpasoppaa ja lakritsaa? Tämä dieetti on minulle uusi.

    VastaaPoista
  2. Lakritsa on herkkua, mutta verenpainetta nostavaa, harmi vieköön. Se on parempaa kuin suklaa.

    PS Hieno kuva, terävä kuin mikä, joten ilmeisesti uudella kameralla otettu.

    Minkalainen kamerasi on?

    VastaaPoista
  3. AKH,
    Niin minullekin, mutta terveellistä luomua. Kaksi päivää. Sen se säilyy avattuna.

    Iines,
    Canon Digital IXUS 75. Sitähän minä tässä olen odottanut, että huomaako kukaan kuvissa eroa entiseen.

    VastaaPoista
  4. Kaipailin juuri eilen ohjeita kurpitsan käyttämiseksi. Tuolla se odottaa keittiössä kattilaan pääsyä. Kurpitsakeittoa yksi lukijani ehdottikin, ehkä pitäisi tehdä sitten sitä.

    Mulla on muuten ihan samanlainen keltainen mariskooli (jäljitelmä).

    VastaaPoista
  5. Kurpitsakeitto on hyvaa, mutta kurpitsasta saa tehtya paljon muutakin. Tana vuonna minulla ei ollut yhtaan kurpitsaa puutarhassani. Siemenet varmaan valuivat sadevesien kanssa pois.

    VastaaPoista
  6. Minä ole pudonnut jo kärryiltä... ihan uusi kamerakin? Juu terävää jälkeä IXUS tekee. Nyt voit perustaa KHn kanssa IXUS kerhon.

    Talkkuna on namia varsinkin mustikkaan sekoitettuna.... nimenomaan hämäläinen.

    VastaaPoista
  7. Iinesj,
    Pikkelsiä ainakin voi tehdä. Äiti teki aikoinaan kurpitsapuolukkahilloakin.

    HPY,
    Hyvää on, jos on keittojen ystävä kuten minä. Syön keittoja yleensä aina mieheni ollessa työmatkoilla.

    KooTee,
    Kun aikansa valittaa kameran painavuutta, saattaa saada uuden kevyemmän. En vain vielä hallitse tätä.

    Talkkuna on muuten venäläinen lainasana, kuten palttina ja lusikkakin.

    Minusta talkkuna sopii myös herukoiden ja puolukan kanssa. Lakkoja en sillä pilaisi. Olen itse lapsena keittänyt talkkunoita karjokeittiön padassa, kypsentänyt ne sitten isossa uunissa ja papan kanssa käynyt jauhattamassa myllyssä. Ei niitä ehkä kaupasta ennen saanutkaan.

    VastaaPoista
  8. Kurpitsakeitto on minulle vierata. Talkkunaa mustioiden kanssa kylläkin olen maistanut, mutta en herukoiden. Tosin ne herukat ovat nyt minulta pannassa, niiden kaliumpitoisuuden vuoksi. Jaoin puutarhan marjat sukulaisten iloksi.

    VastaaPoista
  9. En viitsinyt puhua kuvan laadusta, koska puteli on alivalottunut sen takia, että kamera on mitannut valon miten on mitannut. Ikkunasta tulevaa valoa vasten on hankala kuvata ja jos salamaa käyttää, se heijastuu lasipinnoista. Pelkkä kattovalon käyttö apuvalona olisi saattanut auttaa.

    VastaaPoista
  10. On se hyvä, että saan rehellistä palautetta. Eli en taida päästä vielä IXUS-kerhoon? Nyt vasta huomasin, että oma kuvakin siellä näkyy.

    Ei minusta valokuvaajaa saa tekemälläkään, kun en jaksa keskittyä tutkimaan edes noita oppaiden ohjeita. Mutta aika harva kai näitä otoksia kovin tarkkaan katsoo.

    VastaaPoista
  11. Oikeastaan kuva on hyvä, kun sen suurentaa. En sitä ensin hoksannut. Suurenee muuten liikaa. Jos käytät Picasaa, niin 1024 on sopiva koko. Jos käytät pystykuvaa, siirrä osoitin näyttämään 800.

    KooTee viitsiikin kehua matolaatikkoaan Karstulassa vetolaatikossaan.

    VastaaPoista
  12. KH; missäs minä olen jotain kehunut, muuta kuin omia kuviani, en kalstoa.
    Kuvani ovat vain niin pahuksen hienoja =))))))DDDD

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!