maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Aalto-maljakko / The Aalto Vase



Aalto maljakko eri värisenä ja korkuisena on suosituimpia lasiesinelahjoja Suomessa.

The Aalto vase is one of the the most popular glassware presents in Finland. I got one when I retired. The English equivalent for the word ´aalto´ is a wave.

14 kommenttia:

  1. Itse olen aina vähän ihmetellyt Aalto-maljakon suosiota -minusta se on epäkäytännöllisen muotoinen..vaikka lienee pyhäinhäväistystä sanoa mitään kielteistä suomalaisista ikoneista eli Aalto-maljakoista, Marimekon kankaista ja Oiva Toikan linnuista.

    Sanon kuitenkin:)

    VastaaPoista
  2. Jo Raamatussa sanotaan, että Aallon maljakoiden tekemisellä ei tule loppua oleman. Nimellä revitään rahaa.

    VastaaPoista
  3. Susupetal,

    Samaa mieltä epäkäytännöllisyydestä kukkamaljakkona. Siihen läpinäkyvään on kyllä mukava kerätä kaikkea sälää tai vaikka kuivattuja ruusuja. :)

    AKH,
    Totta. Ja lahjaa hankittaessa porukalla ei katsota hintaa, jonka lahjan saaja voi sitten itse vilkaista kaupassa...

    Ei kai sentään kukaan muu kuin minä tee sellaista?

    VastaaPoista
  4. Minulla ei ole Aallon maljakkoa, ja täytyy tunnustaa, että en sitä halaja. Pidän enemmän vanhoista ohuista lasimaljakoista. Yleensäkään meikäläistä ei kiinnosta ns. finnish design ollenkaan, vaan vanhempi muotoilu ja jopa talonpoikaisesineet: ruoste ja estetiikka. :)

    VastaaPoista
  5. Meillä on ja minä pidän niistä ja muustakin kotimaisesta muotoilusta.
    Mikäpä sen parempi maljakko esim isolle nipulle tulppaaneja ?

    Jos sanotte Aalto maljakkoa vaikeaksi maljakoksi niin mitä sanotte Marcel maljakosta. Sekin on suosikkini.
    Sain sellaisen isomman mallin duunikavereilta, kun täytin 50v.

    Makuja on monia.

    VastaaPoista
  6. Iines,

    Olisin mielelläni ottanut lahjaksi jokin vanhan maljakon. Kaikki uudet ovat melko painavia.

    KooTee,
    Makuja on monenlaisia. On se Marcel aika erikoinen minuun talonpoikaiseen makuuni. Vaatii kukkasitojan taitoa tehdä siihen sopiva kimppu, oletan. :)

    Vai onko se vain taideteos?

    VastaaPoista
  7. Sekä että=)
    Hyvin olivat kaverini makuni tunnistaneet, Marcel oli tullut juuri silloin markkinoille. Arvostan sitä kyllä kovasti. Se vaatii kyllä omanlaisensa kukka-asetelman. Ei kaikilta floristeiltakaan onnistu.

    Minä nyt olen tämmöinen =D

    VastaaPoista
  8. Itselläni ei ole yhtään Aalto-maljakkoa, mutta ehkä tosiaan siihen saisi hyvin tulppaaneja laitettua. Mulla on vähän kaikenlaista sekalaista kukkavaasia, mutta ei mittään arvotuotantoa.
    Kaunis tuo kukkanen ainakin on. :)

    VastaaPoista
  9. Muikkuja on monia, kyllä, KooTee. Oikea kukkamaljakon nimi on kukkavaasi. Ovat noita aaltomaljakoita mahdaltaneet. Muuten olisivat joutuneet nostamaan hintaa.

    VastaaPoista
  10. Tarjuska,

    Tuo kukkavaasi vaatii kyllä useamman kuin yhden tulppaanikimpun kerrallaan. On niin avarasuinen. Yleensäkin on aika vaikea löytää juuri se sopiva kimppu, oli maljakko mikä hyvänsä.

    Mikähän ero on maljakolla ja vaasilla?


    AKH,
    Sama hintapolitiikka koskee melkein kaikkia tuotteita.

    VastaaPoista
  11. Tuon maljakon huono puoli on se etta se vaatii paljon kukkia, mutta muuten pidan siita kylla, kuten muustakin Alvarin muotoilusta. Se on yksinkertaisen kaunista. Mutta makuja on paljon. Ehka sita nakee Suomessa liian paljon, kyllastymiseen asti. Kun sita nakee vahemman, sita arvostaa ehka enemman. (Mutta kylla siita tiedetaan myos Ranskassa, ja vaikkei tuo maljakko ole ainoa esine josta puhutaan mm sisustuslehdissa aina silloin talloin, se on kuitenkin se yleisin.) Valkoinen on suosikkini, eika siihen valttamatta ole laitettava kukkiakaan.

    VastaaPoista
  12. Onko iso kimppu tai paljon kukkia huono asia?
    Mitähän se kertoo jos mies tuo kotiin yllättäen ISON kimpun tulppaaneja=D?

    VastaaPoista
  13. Siis eihän isoissa kukkakimpuissa mitään vikaa ole. Ellei hinta?

    Mitä se sitten tarkoittaa, riippuu aina tilanteesta. Ei voi kai yleistää. Minä en laske kukkien määrää, enkä tutki edes värisymboliikkaa. :)

    VastaaPoista
  14. Minäkin pidän suomalaisesta designista, aaltovaaseistakin. Jo ihan käyttökamana Iittalan / Arabian perusastiat ovat loppupeleissä kannattava sijoitus kestävyytensä vuoksi. Tosin epäisänmaallisesti ostan etenkin ei-käyttöesineet ulkomailta, siellä se on yleensä halvempaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!