torstaina, toukokuuta 22, 2008

Korkeakoski



Kuvassa kuohuu Maaningan Korkeakoski, joka on mainittu Suomen korkeimmaksi koskeksi. Laitoin kaksi kuvaa tänään Valokuvatorstain ja oman valokuvablogini kaksivuotistaipaleen kunniaksi.

5 kommenttia:

  1. Onnea myös sinun valokuvablogisi kaksivuotisjuhlan kunniaksi. Kaksi samanikäistä, melkein kuin kaksoset. :) Mahtava koski. Tuo olisi ihana nähdä livenä. :)

    VastaaPoista
  2. On se livenä hyvä, mutta aika hyvä on kuvakin, ei mikään koirankarvakoski. Olen kuvannut tätä putousta monelta kantilta. Monia hyviä osaratkaisuja löytyy, mutta koko komeutta on vaikea asettaa kuvaa. Viimeksi kuvatessani kamerani putosi veteen ja se oli sen menoa, mutta muita oli riittävästi tilalle. Jo monta vuotta sitten kiinnitin huomiota putouksessa oleviin konkeloihin, jotka voisi poistaa, vaikka luonnonsuojelualuetta onkin. Kosken yläjuoksulla on sijainnut mylly, mutta se myllynkivi siinä kosken suulla on kuulemma vain asetettu rekvisiitaksi, joskin muistelen, että siihen olisi mylly sortunut. Kuvasta ei tosiaan voi päätellä, että kyseessä on Suomen korkein putous. Kosken yläosassa on sen verran ihmiskätten työtä, että Puolangan Korkeakoskea pidetään Suomen korkeimpana luonnonvaraisena putouksena. Googlaten kosken korkeudesta ja sen historiasta luulisin löytyvän tietoa.

    VastaaPoista
  3. Tarjuska,
    Kiitos onnitteluista. Vuosi kerrallaan tässä mennään eteenpäin.

    AKH,
    Ei sitä tätä koskea pääse huonosti liikkuva mitenkään todellakaan saamaan yhteen kuvaan. Voisi olla pieni purontapainenkin, ellei tietäisi.

    Lähdekritiikkini saisi myös olla tarkempaa.:) Puolangan Korkeakoskea en ole nähnyt.

    VastaaPoista
  4. Onnea kaksivuotiaalle. Aika samoihin aikoihin aloitettiin kuvabloggaaminen.
    Hienon näköinen koski.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, Neulekirppu!

    Otin muuten videonpätkänkin tästä koskesta, mutta sen latautuminen tänne tuntui vievän ikuisuuden, joten peruutin koko homman.

    Ottaisiko Picasa muuten videon sitä kautta nähtäväksi? Eihän siinä muuta uutta ole kuin ääni...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!