torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Ääni (Valokuvatorstai)Tähän astuessaan lapset alkavat tuottaa ääntä. Eri tarkoituksiin käytettävillä autoilla heillä on oma opittu tapa äännellä, joka tässä tapauksessa on todennäköisesti piipaapiiipaaapiiiiipaaa....Tositilanteessa jäljittetelemätön ambulanssin ääni on toivoa antava. Kuvassa vasemmalla oleva suojaverkko varoitustauluineen ilmoittaa seiniltä irtoilevista kaakeleista.

Valokuvatorstain 51. haastesana on ääni.

13 kommenttia:

 1. Tuon aanen kuulee kaukaakin. Jos ambulanssi sanoo piipaapiipaa, mita sanovat paloautot ja poliisi?

  VastaaPoista
 2. Minusta ambulanssin ääni on aina vihlova, tulee paha olo ja aina sen äänen huomaa ja miettii, kuka nyt on hengenvaarassa.

  Tuo ylempi ambulanssi on kyllä lystikäs. Alempi on pelottava, ison rakennuksen edessä, aivan tuntee ihmisen pienuuden ja voimattomuuden sairauden edessä.

  VastaaPoista
 3. Erään kirurgin lapsi kutsui ambulanssia "isin leipäautoksi".

  VastaaPoista
 4. Ambulanssin ääni pysäyttää.
  Tuo ylempi ambulanssi on kyllä viehkon näköinen.

  VastaaPoista
 5. HPY,
  Piipaat käy niillekin. Tai tiituutiituu... sävelkorkeutta sopivasti vaihdellen.

  Iines,
  Onhan se ääni hätkähdyttävä. Mutta onnettomuuspaikalta äänettömänä poistuva ambulanssi kuljettaa yleensä häntä, jonka kiire on lopullisesti päättynyt.

  Paju,
  Lapset ovat luovia. :)

  VastaaPoista
 6. SusuPetal,
  Lastenlasten myötä olen alkanut kiinnittää näihin huomiota - taas.

  VastaaPoista
 7. Hyvä ajatus. Lapset eivät ehkä ajattele seurausta, minkä vuoksi ambulanssi on olemassa. Oman kokemuksen kautta toki he saattavat tietää mitä varten ambulansseja on.

  On sitä itsekin pari kertaa tullut matkustettua ambulanssilla. Toisella kertaa olin tajuissani, ei pelottanut. Hoitaja oli hyvin ystävällinen ja mittasi minulta pulssia. Sormesta sitä ei saanut, koska minulla oli silloin mustaa kynsilakkaa.

  VastaaPoista
 8. Hieno idea! Ambulanssin ääni taitaa olla kaikille tuttu. Se myös herättää paljon voimakkaita tunteita.

  VastaaPoista
 9. Taalla Ranskassa ainakin niilla on kaikilla erilainen piipahdus.

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä ääninäkökulma.

  VastaaPoista
 11. Seinältä irtoavan kaakelin ääni olisi voinut olla myös mukava...

  Pitää myöntää, että ambulanssin ääni käväisi minunkin mielessäni, mutta meni pian pois, sillä itselläni ei ollut oikein sopivaa kuvaa... Sinun ambulanssisi on ihan kiva.

  VastaaPoista
 12. Kun poikani oli pienenlainen, niin hänen mukaan poliisiauto äänsi paa puu paa puu ja ambulanssi pii paa pii paa. Epäilen, että nämä mielikuvat tulivat ääneen lukemistani Aku Ankoista.

  VastaaPoista
 13. Paloautot sanovat muistaakseni paa poo paa poo, mutta Aku Ankka -lehden kyseessä ollen hälytysajoneuvojen äänet vaihtelevat. Minun lapsuudessa hälytysajoneuvojen hälytysääni oli nouseva ja laskeva ujellus, kuten iineskin muistaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!