perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

ÖttiäisetKaupungissa voikukka on monin paikoin jo hahtuvapalloina, mutta mökillä nämä auringot olivat vasta avautumassa.

9 kommenttia:

 1. Yritamme pitaa ne nurmikosta poissa, mutta se on mahdottomuus.

  VastaaPoista
 2. Ei kannata edes yrittää. Minä jätän sen täällä ruohonleikkurin tehtäväksi. Siinä se ötökkäpari yhdessä imeskelee mesiä.

  VastaaPoista
 3. Kaksin aina kaunihimpi.

  Yritä, hpy, päästä väleihin niiden kanssa. Jollei niitä opi rakastamaan, niin täytyy niitä ainakin sietää, joten parempi olla niiden kanssa väleissä. Voikukan voi myös syödä, kukinnosta voi tehdä viiniä ja juuresta kahvinkorviketta. Varresta saa hyviä pillejä.

  VastaaPoista
 4. Oikeastaan mina en valita, mutta DD kay niita potkimassa. Eika meidan nurmikko ole edes mikaan kunnon nurmikko!

  VastaaPoista
 5. KooTee,
  Mukava kun pistäydyit pitkästä aikaa. Leikkuri vain siirtää asian ratkaisemisen tuonnemmaksi. Jos siis ei pidä voikukista. Meillä niitä ei ole haitaksi asti.

  A.-K.H.
  Niistä saa myös upean seppeleen. Kaikki äidit eivät pidä voikukkaseppeleistä. Saattaa jättää ikuisen tahran kauniiseen vaatteeseen.

  HPY,
  Kai voikukallakin on oma paikkansa kukkakedolla.

  VastaaPoista
 6. Voikukat ovat meilläkin päin jo pölypalloja. Viikolla hahtuvia lenteli kuin taivaasta lunta. Eipä sovi kuivatella pyykkejä narulla vielä tähän aikaan kesästä. :)

  VastaaPoista
 7. Liisa

  Voikukan avulla voi myös katsoa, oletko syönyt voita.

  VastaaPoista
 8. Tarjuska,

  Lapset tykkäävät puhallella niitä palloja. :)

  A.-K.H,
  Ehkä voikukkia peräti viljellään jossakin, koska sen

  "Lehdet sisältävät haimanesteen ja virtsaneritystä ja helpottavat perna- ja munuaisvaivoja, kihtiä, reumaa ja vesipöhöä. Voikukka tunnetaan myös "verta puhdistavana" rohtona. Juuri lisää huomattavasti sapeneritystä, lisää ruokahalua, edistää ruuansulatusta ja vahvistaa maksaa. Voikukka auttaa vatsakatarriin, ummetukseen ja peräpukamiin, lisäksi se estää kasvaimia ja tulehduksia. Inuliini alentaa huonoa kolesterolia ja verensokeria. Voikukkaa käytettän myös ihottumiin, kutinaan ja selluliitin hoitoon. maitiaisnestettä voi käyttää ulkoisesti syylien hoitoon. Voikukat ovat ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Voikukan kukista voi keittää sitruunan kanssa simaa ja juurta voi käyttää paahdettuna kahvin korvikkeena."

  Lainaus täältä:
  http://www.pixheli.com/yrtti/kuvasto/voikukka.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!