torstaina, toukokuuta 01, 2008

Aatteen palo (Valokuvatorstai)



Aatteen palo on Valokuvatorstain 88. haastesanapari näin vappuna ja helatorstaina. Aate-sanan voi mieltää ideologiaksi, ideaksi tai ajatukseksi. Edelliset kaupunkivappukuvat olivat kahden vuoden takaa, joten ihan tarkoituksella lähdin käymään torilla aamupäivällä. Saadakseni jonkin ajatuksen tai idean tähän teemaan yleisellä tasolla. Punaista väriä piti etsiä. Vuosiluku tuossa ottamassani kuvassa on ollut alkaneena vuonna paljon esillä.

Lämpimän sään ansiosta tori oli mustanaan väkeä ja äänten kakofoniaa. Laulua, tanssia. Kaipasin vain haikeaa haitarinsoittoa ja pääsyä takaisin luonnon rauhaan. Meno oli melkoista. Tuttua vanhaa olivat mm. Lions-klubin tukkinippu, Martta-kahvio, puolueiden puheenvuorot torilavalta. Kysäisin uteliaisuuttani kolmen desin muovipullossa myytävän kotisiman hintaa. Kuusi euroa!

The 1st of May is celebrated in Finland for various reasons. It is a festivity for work, workers, students, and last but not least, spring. The theme words for today´s Photo Thursday are ´aatteen palo´, meaning something like ´the quest for an ideology´. People need something to believe in. It is customary for our numerous political parties to take part in this spring festivity by giving speeches and balloons. Other groups and organizations do not miss the same opportunity. So being the market square was full of people and noise. One could have bought almost anything. In particular, snacks and drinks were very expensive.

15 kommenttia:

  1. Punainen aate elää, jos ei muuten niin vappukojussa ja puheissa sekä historiaa muistellessa.

    VastaaPoista
  2. Savisuti,
    Kyllä tuota väriä sai hakemalla hakea.

    VastaaPoista
  3. Niin tätä se aatteen palo kai on...virallisesti.

    VastaaPoista
  4. Elegia,
    Vuoden 18 tapahtumat ovat olleet paljon esillä. Alkaisiko olla anteeksiannon ja sovinnon aika?

    Neulekirppu,
    Mietitytti minua aamulla. Ainakin yksi aspekti on tätä.

    VastaaPoista
  5. Täällä Helsingissä työväenmarssin ja helluntailaismusiikin kimara tai potpuri piirsivät maisemaa ääniavaruuteen; molemmat joukot marssivat, lauloivat ja soittivat. Itse seurasin molempia marsseja.

    VastaaPoista
  6. Kirsim,
    Myönnän etten edes tiedä, marssittiinko täällä lainkaan.

    Täällä kaikki tuo kuvaamasi tapahtui samanaikaisesti torilla. Tanssiminenkin, jolla en nyt tarkoita lavaesityksiä, vaan mukulakivillä liinojen kanssa gospelmusiikin tahdissa tapahtuvaa liikehdintää.

    Jaksoin pysähtyä vain hetkiksi seuraamaan.

    VastaaPoista
  7. Aikamoinen litrahinta simalla, eli 18 euroa.

    VastaaPoista
  8. Tuohan on sitä varsinaista perinne aatetta, siitä ei pääse vappuna eroon.
    Teillä oli torilla hulinaa, toista se oli täällä Loviisassa. No.... tänään siellä oli kyllä ollut päivällä jotain touhua.

    VastaaPoista
  9. Vappuna nuo aatteet nousevat monilla paikoin pintaan. Täällä meillä päin ei niinkään enää ole nähtävissä noita aatteen paloja. On vain ilmapallokauppiaita ja vappukrääsää.

    VastaaPoista
  10. No tuo aate tulee kyllä aiheesta mieleen.

    Täällä pikkukaupungissa on se haupaisa piirre, että paikkakunnan aatteelliset ovat usein menneet isompiin kaupunkeihin marssimaan, ettei naapurin isäntä tunnista punaiseksi...

    VastaaPoista
  11. Pekka,
    Jätin ostamatta.

    KooTee,
    Meno torilla vasta ilmeisesti alkoi lähtiessämme pois, koska kaupungintalon edestä bongasin kaupunginjohtajamme perheineen ylittämässä samaisen kadun laittomasta paikasta. :)

    Tarjuska,
    Säälitti ne pallonmyyjät, kun alennuksellakaan pallot eivät tehneet kauppaansa.

    Monenlaista muutakin aatetta oli näkyvillä ja tarjolla, kuten mainitsemani Lions-liike ja Marttaliitto. Sinulle käsittääkseni läheinen kirpputoriaatekin eli Kauppahallin puoleisessä päässä, Veljmiehen vieressä. :)

    Iines,
    Ihanko totta? Asiasta toiseen, apteekkiostosten kanssa toimitaan joskus samalla tavalla.

    VastaaPoista
  12. Kovin wahvasti näyttää siltä että vapusta, hedelmällisyyden ikiaikasesta juhlasta on siirrytty tajunnan kemiallisen laajentamisen aatteisiin.

    VastaaPoista
  13. Oh-show-tah hoi-ne-ne,
    Jäljistä päätellen kyllä. Löydetty tavanomaisempien vappuroskien lisäksi paljon mm. tyhjiä kipulääkeliuskoja!

    VastaaPoista
  14. No tuo taitaa olla se viimeinen aatteen pesäke Suomessa, uskonnollisia piirejä lukuun ottamatta... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!