perjantaina, lokakuuta 14, 2011

MA niin kuin ___

Luontoon karanneesta jättipalsamista on tullut oikea _________.Niistä pitäisi päästä eroon tavalla tai toisella. Kuten jättiputkesta ja lupiinista ja kurttulehtiruususta jne. ennen kuin ne valtaavat elintilan alkukantaisemmelta maanpeitekasvillisuudelta. Alkukesän kuivuus näytti jo niiden vähentyneen, mutta sateiden tultua ne ovat taas täällä Vieläkin. Ehkä huomenna ei enää, koska on pakkasta luvassa.

Alkukirjaimet: Haaste # 36: MA

*****

Koska Bloggerin kuvat avautuvat nyt mielestäni ikävälle mustalle pohjalle ja vain yhden kokoisena, niitä voi onneksi katsella dynaamisesti täällä.   Tämä kummallinen muutos muuttaa koko blogin yhdeksi ainoaksi jatkuvasti latautuvaksi sivuksi, josta voi klikkailla haluamiaan kuvia isommiksi tutulle valkoiselle pohjalle. Linkki on myös tuolla sivupalkissa ylimpänä.

Toinen mahdollisuus nähdä kuvat entiseen tuttuun tapaan on avata ne  suoraan Google Readerissä, siis siirtymättä lainkaan ko. blogiin.

En oikein ymmärrä, mikä logiikka tässä nykyään on, mutta näin se näkyy toimivan ainakin Firefoxissa. Saman muutoksen yhteydessä sivuilla on käyty (esim. eilen 222 kertaa yhdestä ja samasta osoitteesta) kaikenlaisista mainossivustoista, joiden linkkejä ( spam referrers ) neuvotaan olemaan klikkaamatta. Sen kummempaa neuvoa ei Blogger anna. Kummallinen kissa ja hiiri -leikki täällä verkossa on menossa.
 _____

Edit. 17.10.
Miiwin kommentin mukaan käväisin Marjatan blogissa ja sieltä löytyi rautalangasta väännetty ohje saada tuo kuvan tausta valkoiseksi. Asetuksissa oli myös uutta. Voi valita värin. Joten voitte unohtaa tuon yllä olevan valituksen mustasta pohjasta. Kommentin linkit eivät toimi, klikatkaa tästä Marjatan ko. postaukseen, mikäli asia kiinnostaa. Itse vaihtoin valkoiseen. Toivottavasti toimii.

9 kommenttia:

  1. Kaikenlaista väkslaamista on nähty. Jättipalttoita Kuopion tienoilla riittää. Oikeastaan pidän niistä, ja lupiineistakin. Siilinjärvellä seurasit vuosikaudet suurta lupiiniesiintymää, mutta kyllä sekin ajallaan tukahtui. Siellä missä ne pääsevät tienvarren valtiaiksi, ne leviävät kuin Elanto.

    VastaaPoista
  2. Kuva on erittäin kaunis. Eihän tuo nyt niin kauhea pahantekijä ole : ) Näin kaukaa katsottuna : )

    En ole uskaltanut ottaa bloggerin muutoksia vastaan. Palasin kiltisti entiseen, kun olin kokeillut.

    VastaaPoista
  3. Maanvaivaksi kyllä ihan nätti, mutta vievät tosiaan nopeasti elintilaa, huomasin kesällä yhden tuttavan mökillä..

    VastaaPoista
  4. a-kh,
    Ovathan ne kauniita, mutta aika kipeästi sattuu, kun se päättää lennättää siemenet ja ne tulevat suoraan kasvoille.

    Varpaisjärven tien varressa oli vielä yksi jättiputkiesiintymä tänä kesänä. Tässä rantapuistossa yksi yksilö, vaikka tehokasta torjuntaa on harrastettu.

    Lupiinit ovat kauniita, saaavat minun puolestani koristaa tienpenkkoja.

    VastaaPoista
  5. Mayo,
    Kaunis se onkin eikä edes myrkyllinen kuten jättiputki. Mutta se leviää ihan hallitsemattomasti, ellei ole varuillaan sen kanssa jo taimiasteella. Yksi taimi valloittaa parissa vuodessa hehtaarin ihan helposti.

    Vanha Simple-malli on tämäkin ja pidän itse siitä. Lukija saa päättää.

    VastaaPoista
  6. Sirokko,
    Itse aikoinani vein yhden taimen mökille, jota ei siis enää meillä ole. Viime kesänä kävin mäellä katsomassa. Jättipalsami elää ja voi hyvin siellä edelleen. Haittaako se nykyistä omistajaa, en tiedä.

    VastaaPoista
  7. Kaunis kuva, kaunis on kukkakin. Ehkäpä kukan keino saada levitä, mutta rajansa kaikella.

    Tuon kuvashow-uudistuksen saa poiskin halutessaan. Hyvät ohjeet teki Marjattah blogiinsa kyllä tai ei mustalle taustalle

    Itse pidän tuosta dynaamisesta näkymäuudistuksesta ja senhän saa valita kukin katsoja niin halutessaan. Tarkemmin siitä kirjoitin täällä.

    VastaaPoista
  8. kaunis kasvi, mutta todella maanvaiva, jos sen antaa siementää. Pitäisi hävittää, koska leviää luontoon tosi herkästi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!