perjantaina, lokakuuta 21, 2011

Rauha






Pohjois-Savon maakuntajärveksi ei sitten valittukaan kuvan Kallavettä, vaan Juojärvi. En äänestänyt. Juojärvi on minulle vieras, mutta tullee näin jollakin tavalla tutuksi. Kuva on ollut aiemmin esillä toisessa blogissani.Vielä tänä syksynä ei pakkasaamua ole tällä kohdalla ollut.
Juojärven äänisaaliiksi muodostui 45 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Vuoksen vesistöön kuuluvan Pohjois-Savon suurin järvi Kallavesi sai 31 prosenttia annetuista äänistä ja kolmannelle sijalle äänestetty Pielavesi saalisti kaikkiaan 24 prosenttia.Juojärven voitto maakuntajärviäänestyksessä yllättänee monet, onhan maakunnan tunnetuin järvi oman laulunsakin omaava Kallavesi. Pohjois-Savon maakunnan uunituore nimikkojärvi Juojärvi sijaitsee Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella.Vuoksen päävesistössä sijaitseva melko suuri ja syvä järvi sijoittuu Tuusniemen, Heinäveden, Outokummun ja Liperin alueelle. Merkittävin Juojärven rannalla sijaitseva taajama on Tuusniemen kirkonkylä järven pohjoispäässä.


Maakuntajärvikilpailu on ollut käynnissä Suomen ympäristökeskuksen perustamalla Järviwiki-sivustolla maaliskuusta lähtien. Maakuntajärviäänestyksessä Pohjois-Savon maakuntajärvestä annettiin kaikkiaan 491 ääntä.(Lähde yle.fi)

7 kommenttia:

  1. Kaunis rauhallinen maisema!

    VastaaPoista
  2. Tyynessä vedessä on jotain todella rauhoittavaa.

    VastaaPoista
  3. Rauhallinen maisema - kaunis!

    VastaaPoista
  4. Kaunis, peilityyni järvenpinta,
    rauhallinen hetki.

    VastaaPoista
  5. Kuvasta kuulee hiljaisuuden. Onnistunut.

    VastaaPoista
  6. Kiitos jokaiselle kommentoijalle!

    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!