perjantaina, joulukuuta 14, 2012

Kuusi


Tälla kertaa laitan saman kuvan vastauksena kahteen eri kuvahaasteeseen. Kirjaimet pyytää kuvan -si -loppuisesta sanasta, ja Valokuvatorstai perinteestä. Erilaisin valoin koristellut kuuset koristavat kaupunkiemme toreja ja kauppakeskuksia. Mielestäni kaunein on kuitenkin tämä yksivärisin valoin verhottu kuusi. Olen kuvannut sen jonakin joulunaattoiltana Puijon laella. Meille on jo muotoutunut perinne ajaa ylös mäelle katsomaan aina aattoiltana, miltä siellä silloin näyttää.Oli sää mikä tahansa.

Valokuvatorstain 268. haaste
Kirjaimet # 011:SI

Linkkien takana lisää kuvia em. aiheista.

Samalla toivotan kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Carola Häggkvist: Heaven in my arms

22 kommenttia:

 1. Kaikkein kaunein kuusi on ainakin joka kerran ollut meillä kotona, tuossa olohuoneen nurkassa.

  Saa nähdä saanko tänävuonna sen raahattua sisään, selkävaivani on nyt pahana.

  Oiken hyvää Joulua myös Kuopioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KooTee,
   Jokainen kotikuusi on tietenkin se kaunein, koska sen saa itse valita ja koristella mieleisekseen. Toivottavasti saat kuusen myös täksi jouluksi, eivätkä selkävaivat, niin sinun kuin omani, meitä lannistaisi. Pitäisi vaan tänäänkin lähteä kävelemään edes hiukan, mutta pakkasta näkyy olevan yhdeksän astetta ja käy hyytävä tuuli.

   Poista
 2. Kaunis kuusi, toivottavasti pysyykin, ilman ilkivaltaa. Rauhaisaa Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Wiltteri! Tämänvuotinen tilanne Puijon mäellä on vielä tarkistamatta. Hyvin rauhallisesti joulu lähestyy, kun ei mene tuonne liikenteen sekaan eikä kauppakeskusten hälinään.

   Poista
 3. Pimeänä aikana on hienoa, kun kuuset valaisevat ympäristöä, samoin kuin ikkunoiden kauniit kyntteliköt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli,
   Juuri nyt on tällaisten valojen aika. Pidän näistä yksivärisistä.

   Poista
 4. Et viheriöi vain kesäisin... Oletko muuten pannut merkille Puijon pattirunkoiset kuuset. Kysyin kerran puisto-osastolla niistä, mutta en saanut käypästä vastausta. Ilmeisesti se on lajiominaisuus kuusilla, jotka on mäelle joskus istutettu. Luonnonmetsäähän Puijolta ei löydy kuin pieni plänti, jota sanotaan aarnialueeksi. Aukkohakkuuta sanottiin kierosti maiseman avaamiseksi, mutta toisaalta laavulta ei ole nyt hullumpi näköala järvelle. kuvittelen joskus Puijon kaskikoivikoksi, mitä se joskus on ollut, kuten Koli ja Pisalta avautunut näkymä. Nyt Puijollakin on enimmältään umpimielistä kuusimetsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Kyllä olen. Niitä on tässä Jalkasen patsaan lähelläkin. Olen ajatellut, että niissä on jokin tauti. Kaskikoivikoksi Puijo onkin helppo kuvitella.

   Puut ovat kasvaneet paljon näinä vuosina, jotka olen täällä asunut. Aukkohakkuita on tehty sinne tänne ja nekin ovat jo ehtineet kasvaa. Yhteen aukkoon (Julkulanmäelle noustessa) on istutettu lehtikuusta. Kyllä maiseman avauksia tarvitaan muuallakin kuin voimalinjan alla.

   Poista
 5. Kaunis on tämä kuvasi kuusi! Meillä ei enää moneen vuoteen ole ollut kotona joulukuusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raija,
   Kiitos. Ei meilläkään muutamaan vuoteen sisällä. Pavekkeella oli pari kertaa. Se vie niin ison tilan. Koristeet ovat kyllä tallella.

   Poista
  2. Joulukoristeet voi laittaa esille vaikka lasiastiaan pöydälle.

   Poista
  3. Raija,
   Niin voi ja ikkunoiden väliin. Vanhat isot lasipurkit ovat ihan hyviä siihen tarkoitukseen. Äsken totesimme, että ikivanha ikkunakynttelikkömme ei muuten enää toimi. Ja kaikkea ei rempan jälkeen löydy.

   Poista
 6. Joulukuusi on varmasti yksi tutuimmista perinteistä, aiankin näin joulun tienoolla.
  Omalla pihallakin on kuusi saanut kynttilät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii,
   Nyt ihmetyttää, miten selvittiin lapsuudessa ilman tulipaloja, kun ne kuusenkynttilät olivat eläviä.

   Poista
 7. Kaunis kuusi. Korket tikkaat on tarvittu lamppuja laittaessa :)

  VastaaPoista
 8. Aina on se tietty kuusi, joka on kaunein

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappilan mummo,
   Tänä vuonna lamput eivät olleet yhtäkauniisti ojennuksessa tuossa samassa kuusessa. Joko laittaja on vaihtunut, puu kasvanut tai tuulet rieponeet.

   Poista
 9. joulukuusen haku yhdessä isän kanssa on rakkaimpia joulumuistojani:)) meillä edelleen kuusessä ne elävät valkoiset havin kyysenkynttilät. tulipalosta ei vaaraa; kuusenkynttilät sytytetään vasta kun kaikki rauhoittuneet istumaan kuusen ympärille ja ne poltetaan loppuun, niin kauan kukin istuu paikoillaan nauttien rauhallisesta yhdessäolosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona,
   Moni muukin varmaan jakaa tuollaisen rakkaan joulumuiston. Kyllä elävä tuli on aina toista kuin sähköiset valot. Kynttilöiden lepattavat liekit, rauhoittuminen yhdessä. Hyvä te! Rauhallista joulua!

   Poista
 10. Rauhallista Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Joulu meni netittä ja hyvä niin. Onnekasta kohta alkavaa uutta vuotta 2013!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!