torstaina, marraskuuta 05, 2015

Kaamos


Valokuvatorstain 384. haaste on tänään kaamos. Tämä kuva on ollut vuonna 2006 vastaukseni samaan haasteeseen, koska vielä en oikein tunnista kaamosta täällä. Toki päivät ovat yhtä lyhyitä kuin vajaa kymmenen vuotta sitten, mutta syksyn aurinkoinen taivas on toistaiseksi pitänyt kaamosmielialan poissa.

Todisteeksi eiliset kuva, joka on otettu edellisessä postauksessa mainitun laavun vihkiäisissä. Matalalta paistava aurinko kultasi havupuut ja kilpaili valovoimasta jätkänkynttilöiden kanssa.
10 kommenttia:

 1. Hieno haastekuva! Vielä ei tosiaan ole minustakaan aivan kaamoksen aika vaikka on jo pimeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu,
   Paljon on ollut jo puhetta kaamosmasennuksesta. Jospa aihe otettiin siksi jo nyt?

   Poista
 2. Toivon laavulle ja huussille pitkää ikää. Lisäksi toivon, että ihmiset veisivät takaisin tuomansa roskat ja koirien ulkoiluttajat lemmikkiensä bakteerimassat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Eilen kävimme katsomassa, vieläkö kaikki oli ok. Isänpäivän retkeilijöitä, siis perheitä oli tavanomaista enemmän liikkeellä. Sen verran uutta laavua on mainostettu. Patsaan luokse ei mahdu kaikki autot. Pelkään, että siinä sattuu vielä onnettomuus. Näkyvyys kumpaankin suuntaan on olematon.

   Poista
 3. Oikein kaunis syksyinen metsätie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nieppi,
   Latupohja Puijolla sellaisena kuin se oli vuonna 2006. Nyt nuo lehtikuuset on jo kaadettu ja tämä on hyvin lähellä sitä hakkuuaukkoa, jota moni myrsky on jo laajentanut useiden hehtaarien suuruiseksi. Tuo oli silloin lempipolkuni.

   Poista
 4. Liisa, upeita kuvia! Aurinko voitti kirkkaasti kilpailun ihmisen asettamien valojen kanssa, jotka nekin ilahduttavat silmää. Ylimmäinen kuva toi mieleeni vanhan suomalaisen (Munsterhjelmin?) maalauksen. Hyvää syksyä! t. Laila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Kiitos, hyvää syksyä myös sinulle! Tuolloin paistoi aurinko, mutta nyt on jo kaamosmaisempi sää. Valot pidettävä päällä koko päivän.

   Poista
 5. Heh, jopas on jätkänkynttilät laitettu aikaisin tulille. Hyvä yhdestelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ari,
   Muuten hyvä, mutta lopulta kynttilät piti siirtää vain metsän puoleiselle reunalle, koska niiden välistä ei voinut kipinöinen vuoksi kulkea. Tuuli oli aika navakka.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!