keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2017

Milloin se kesä tuleeKirsikan raakileet putoilevat puusta, osa perennoista myöhässä. Toisaalta pietaryrtti, maitohorsma ja muitakin syyskesän kukkina pitämiäni lajeja jo kukassa.

6 kommenttia:

 1. Etkö huomannut, että se meni jo varhaisten muuttolintujen mukana. Minä pieni paimenpoika lentohon en päässytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Tänne, tänne jäädä täytyy... Nyt muutamana päivänä on ollut kesäisempää, mutta aamut ovat syksynkasteisia. Se onkin jo elokuu.

   Poista
 2. Liisa, tänä vuonna kesä käväisee pätkittäin meitä ilahduttamassa. Ehkä vielä jokunen lämmin päivä meille suodaan ennen syksyä. Vehmasta ja rehevän vihreää sentään on koko Suomen pituudelta. Hyvää vointia ja lämpimiä terveisiä Sinulle ja blogiystävillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa. Rehevää vihreyttä kyllä riittää turisteille. Tänään oli liiankin lämmintä äkkiseltään. Hyvää vointia myös itsellesi!   Poista
 3. Täällä toisella puolella Suomea kesä on nyt kai rehevimmillään. Pitkästä aikaa kommentoin mökin ikkunan äärestä, josta pari vuotta sitten enemmänkin katselin putkiremontin aikaan.

  Ihan pakko on luontoihmiselle kertoa, että meidän puolilahossa pihahaavassamme, jossa vuosien aikana on ollut monenlaisia vieraita, tikkaa, tervapääskyä, pöllöä, sieppoja, liito-oravaa jne, on tässä kuussa löytynyt lepakkoyhdyskunta noiden muiden muotoilemissa luolissa. Esikoinen pari päivää sitten laski ainakin 15 yksilöä lähdössä hämärän tultua hyttyspyydystyslennolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija,
   Onpa siellä vilkasta, siis elämää. Itse odottelen sitä kesän ensimmäistä perhosta omaan pihaan. Ei ole enää niiden perässä juoksijaksi niityille. Yllätys sunnuntaina oli melkoinen , kun löysimme täältä etelän asunnostamme hirvikärpäsen. Sen eliminoiminen oli haastavaa. Nopealiikkeinen, hyvä suojaväri jne. Savossa en olisi yllättynyt moisesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!