Pilles l.
kirjopillike (Galeopsis speciosa) oli (onkohan vieläkin) tavallisin rikkaruoho, mitä perunapenkeistä piti käsin kitkeä. Nyt sadekesänä perunavaoista saattaa löytyä myös vesiheinää.
Peruna (Solanum tuberosum) on perusruokaa, mutta vaatii melkoisesti työtä ennen kuin se on lautasillamme.
Meillä on ollut samat ajatukset, kuvasin eilen myös perunankukan.Laitanpa myös sen esille se on laatua Kastula=D
VastaaPoistaTämä lajike on sieltä AKH:n kuvaaman linnunpelättimen luota. Siinä on lampaita lähellä. Kävimme näyttämässä niitä lapsenlapsille.
VastaaPoistaHyviä kuvia, erityisesti tuo pirjokillikkeestä otettu.
VastaaPoistaVielä kolme vuotta on luvattu aikaa kuokkaviljelyksille.
Tuli lapsuus mieleen.
VastaaPoistaTama vuosi on meilla huono perunavuosi. Liian paljon sadetta = sairauksia ja kovin pienia pottuja. Perunoita tuli suurin piirtein yhta paljon kun oli kylvoperunaa! Vai onko se siemenperunaa? Valkoiset onnistuivat punaisia paremmin. Jos paremmasta voi puhua.
VastaaPoistaKH,
VastaaPoistaAikoinaan meillä oli palsta tuolla Julkulanniemessä ja Pitopottuja tuli niin paljon, että naapurienkin laarit tulivat täyteen.
Neulekirppu,
Eipä ole enää omaa pottumaata minullakaan. Siksi uudet perunat eivät maistu entisenlaisilta. Niiden siis pitäisi olla itse kasvatettuja. :)
HPY,
Meillekin on käynyt joskus samalla tavalla. Siemenperuna-sanaa kai käytetään enemmän.
Joinakin vuosina taas myyrät pitivät perunamaatamme ruokavarastonaan. Miltei jokaisesta mukulasta oli puraistu. Ei hyvä sekään. :)
Ja taas sataa...juuri nyt.
No, koska sataa voit vastata haasteeseeni (ykkosblogissani tanaan).
VastaaPoistaPerunankukka on kaunis, niinkuin uusi juuri mullasta nostettu perunakin. Tänä vuonna perunanvarret kasvoivat pitkiksi roikoiksi ja hieman kituliaasti kasvoivat mukulatkin. Mutta hyviä ne ovat olleet ja vielä kasvavatkin.
VastaaPoista