maanantaina, maaliskuuta 30, 2020

Näitä polkuja




Onneksi meillä Suomessa on tilaa ulkoilla. Kellojen siirtäminen kesäaikaan sattui samaan aikaan kuin sään viileneminen. Vuosi sitten oli lunta paljon ja hiihtolatuja käytössä miltei vappuun saakka myös täällä etelässä. Kaikki kuvat ovat maaliskuulta.

Alimmassa kuvassa on tämän talven lähin tekolumilatu Tuusulassa. Aamuvarhaisella sinne kokoontui useita enimmäkseen senioreita kuntoilemaan valmiustilan alkamiseen asti. Turvavälin pitäminen ei ollut enää mahdollista. Myös kuntoportaat suljettiin samasta syystä.

6 kommenttia:

  1. Leskenlehti jo kukkii siellä. Olet oikeassa, onneksi meillä on luoto ja voimme ainakin ulkoilla. Hyvää huhtikuun alkua, huomenna voi meilläkin olla maa valkoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irja,
      Sinivuokkokin ehti kukkaan maaliskuun puolella. Aprillipäivänä täälläkin oli maa valkoisena. Sää vaihtelee merkillisellä tavalla. On vaikea tietää miten pukeutua. Melkein kymmenestä pakkasasteesta yhdeksään plusasteeseen on ollut vaihtelu muutaman päivän sisällä.
      Elämä jatkuu poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Onneksi saa vielä käydä ulkoilemassa ja jaksaa jonkin verran kävellä. Sekään ei ole itsestään selvää. Mikään ei ole enää.

      Poista
  2. miten kauniita männynrungot ovatkaan auringon loistaessa niiden rungoista. uskon kyl meidän saavan jatkaa ulkoilemista omia polkujamme kulkien, tuollaiset yhteiset liikunta-alueet on asia erikseen. tääl on kyl golfkentät auki edelleen, olivat muuten tammikuussakin. itse en tosin harrasta golfia, mut kuljemme kentän sivuitse menevää tietä ulkoilemaan harjuille, mistä avautuu kaunis näköala merenlahdelle.
    samaa mietin juur päivällä, mikään ei ole enää itsestään selvää, tai eihän ole aiemminkaan ollut, mut olen vaan pitänyt monta asiaa itsestään selvänä. kyl taas elämän realiteetit on muistunut mieleen tämän tilanteen vuoksi. se auttaa elämään tässä päivässä ja unohtamaan sitku-jutut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona,
      Hiljaisista hiljaisin hiljainen viikko on pitkäperjantaissa. Samat päivittäiset kävelyt jatkuvat osin siksi, että alitajunnassa pyörii pelko, että liikkumisvapautta rajoitetaan lisää. Milloin tämä loppuu ja mitä tästä seuraa, askarruttaa. Olemme kaikki tässä yhdessä. Rauhallista pääsiäisaikaa!

      Poista
  3. Hyvinkään Sveitsissä on yleensä lunta vielä kun se on jo Helsingistä sulanut, mutta luulen ettei menneenä talvena sielläkään paljon lumella rehvasteltu. Nuo männyt voisivat olla Puijolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalevi,
      Jotenkin täämän koronakevät on saanut jo osin unohtamaan, miten erikoinen talvi oli. Varhainen kevät on myös merkillinen kovine tuulineen. Nyt kukkii jo sinivuokko ja valkovuokko. Mikä on uusi normaali? Erakkoluonteelle karanteeninomainen elämä ei ole liian vaikeaa. Tosin tuntuu kuin olisi lieassa, kun ei pääsi ihmisten ilmoille. Näin vaikka ei juuri paljon kulkisikaan erilaisissa riennoissa. Ajantajukin on muuttunut. Hyvää pääsiäisaikaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!