torstaina, helmikuuta 15, 2007

Ystävä (Valokuvatorstai)Tällä kertoo Tarmon kuva Valokuvatorstaille haastesanaan ystävä.
Aihe on toisaalta helppo, mutta kun en omista lemmikkieläimiä enkä laita verkkoon henkilökuvia, se muuttuukin haasteellisemmaksi. "Tarmo" saattaa olla yksin asuvan ihmisen ainoa keskustelukumppani päivän mittaan. Siis se ystävä.

15 kommenttia:

 1. Tarmolla vain näyttäisi olevan sangen rajatusti aikaa kavereilleen. :)

  Niin surullista kuin se onkin, niin voit hyvinkin olla oikeassa sen suhteen, että monille vanhuksille lähikauppias voi olla se henkilö, jolle puretaan kaikki sydämellä olevat tunnot.

  VastaaPoista
 2. Liisa, osuitpa tärkeään ystävään.
  Kun S-ryhmä osti Sparin, meiltä meni lähikauppa. Kauppiasperheen tilalle tuli tehokas pikamyymälä vaihtuvine pätkätyöläisineen ja osa-aikaisineen. Ilmapiiri muuttui totaalisesti :(

  VastaaPoista
 3. Tarmo ja lehdenjakaja voivat olla vanhuksen ainoita ystäviä. Muistan aforistmin, että "hän tilasi lehden, että edes joku kävisi hänen ovensa takana." Mökkipaikkakunnalla Tarmo kauppis näyttää ainakin olevan kaikkien "ystävä". :)

  VastaaPoista
 4. Rajallinen ystävä. Monelle pieni lähikauppa on paljon tärkeämpi kuin iso marketti. Lähikaupassa saa asiantuntevaa palvelua ja yleensä sinne keskittyy ostoksille tietty vakiintunut joukko.

  VastaaPoista
 5. Hauska kuva, ja kiva ajatus taustalla.
  Toisaalta vähän surullinenkin...

  VastaaPoista
 6. Tarmo on ihan tarmonnäköinen: kyllä häntä uskaltaisi lähestyä olipa vanhus tai lapsi tai siltä väliltä. Palvelutehtävässään viihtyvä kauppias on oikea aarre erityisesti vanhukselle, kauppaapa hän 50 g lauantaimakkaraa tai "rollaattoria".

  VastaaPoista
 7. Tarmo ainakin reilusti ilmoittaa milloin on käytettävissä. Eli ovet auki. Muina aikoina hän todennäköisesti rahtaa tavaroita tarvitseville ja on mukana kylän yhteisissä riennoissa.

  Tämä kauppa löytyy Pohjois-Savosta Varpaisjärveltä. Kylä oli välillä muutaman vuoden ilman kauppaa. Ja jos jotakin ei ole, niin tilataan...

  VastaaPoista
 8. Kyläkaupat ovat vähissä ja niin Tarmotkin. Kesäisillä pyörätetkillä sen huomaa.

  VastaaPoista
 9. Tarmokas ystävä kivijalassa tai kivenheiton päässä.

  VastaaPoista
 10. Loistava oivallus aiheesta. :)

  VastaaPoista
 11. ;D Tämä sai hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 12. Tarmokas Tarmo on hyva olla.

  VastaaPoista
 13. Hieno oivallus!

  Ja kyllä Tarmo voi olla aikuisenkin paras ystävä. Moni mielenterveyspotilas on eristäytynyt sairautensa takia normaaleista ystävä- ja harrastusporukoista. Silloin lähikaupankassa tahi -kauppias voi olla se ainut kontakti. Ja tärkeä sellainen! Muistan itsekin tällaisen vaiheen nuorena aikuisena kokeneeni...

  VastaaPoista
 14. Hyvä oivallus tosiaan! Minulla kävi ihan sama ajatus mielessä, sillä mun lähikauppani on todella ystävällisen palvelun kauppa. En kuitenkaan toteuttanut sitä ideaa, olisi ehkä pitänyt...

  VastaaPoista
 15. Hieno idea! Kyläkauppias se on meikäläisenkin ystävä. Jos se lopettaa, matkaa seuraavaan kauppaan on 20 km.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!