keskiviikkona, heinäkuuta 22, 2015

Tänään sataa, ei sada, sataa, ei...

arvailen minä ja monet tunnistamattomat ötökät korkeiksi ja tuuheiksi kasvaneilla kukkasilla. Miten säästä on tullutkin jatkuva puheenaihe tänä kesänä. Median mukaan marjoja joko tulee paljon tai ei ei sittenkään kovin paljon. Ja maistuvatko sadekesän mustikat mustikalta, mansikat mansikalta?12 kommenttia:

 1. Marjoja on tosiaankin paljon ja ne ovat makeita. Tosin täällä ei sateistakaan ole nyt kesällä ollut mielestäni riesaa, kastelukannun kanssa on saanut lähes päivittäin kulkea. Tänään kyllä viileähkö sadepäivä.
  Keväällä saatiin sadetta tosi runsaasti.

  VastaaPoista
 2. Sää puhuttaa joka kesä, milloin on liian kuumaa, milloin liian sateista. No, hyvä, että puheenaiheita riittää ;)

  Tuo päivänkakkarakuva on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu,
   Kiitos. Hyvä, että suomalaiset saadaan puhumaan. Täällä Savossa puhutaan vieraillekin ihmisille. Unohdan sen käydessäni muualla...

   Poista
 3. Tuula,
  Kiitos kun vastasit. Täällä ei juuri sateettomia päiviä ole ollut ja olen kuullut kommentteja, että kylmyys, liika kosteus ja valon puute olisi vaikuttanut marjojen laatuun. Mustikka ei aina maistukaan mustikalle. Hyvä että siellä on ollut toisin.

  VastaaPoista
 4. Ainakin marjalude maistuu kamalalta. Veden turvottamia mansikoita on tori kukkuroillaan. Yäk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Vain yksi mansikkarasia on toistaiseksi ostettu eikä toista ole tehnyt mieli ostaa . Auringon maku puuttuu. Isoja ovat kyllä, ei mene monta litraan. Marjalude on ovela, sen huomaa vasta kun marja on jo suussa. Luulenpa jokaisen maistaneen sen maun. Tänään muuten piti olla sadepäivä täällä, mutta toistaiseksi ei ole tullut pisaraakaan .

   Poista
 5. Sitähän se tänä kesänä on ollu. Enempi sitä sajetta... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu,
   Aivan. Ei sateetonta päivää tänäänkään, ellei osaa väistellä kuuroja. Ne ovat kovin paikallisia ja selvärajaisia.

   Poista
 6. Täällä lännessä taidamme olla ainoita, joille mansikka maistuu ihan mansikalta... Sateet ovat jotenkin kiertäneet nämä seudut. Kartoilta olemme nähneet että niin ei todella ole ollut muualla Suomessa.

  VastaaPoista
 7. Maija,
  Täällä todella huomaa marjojen laimeamman maun. On puuttunut valoa ja lämpöä ja vettä saatu liikaa. Tänään ei toistaiseksi ole satanut, mutta tuulee navakasti. Pilvet kiitävät. Eilisen sateen jälkeen on paljon syksynkeltaisia koivunlehtiä kaduilla ja teillä, mutta kesää tämä on, Suomen kesää.

  VastaaPoista
 8. Liisa, mukavia ötökkäkuvia. Tunnistin vain tuon leppäluteen. Lämpimät sateettomat kesäpäivät ovat olleet tänä kesänä kortilla. Luonto sen sijaan on kukoistanut vihreänä ja kauniina. Nyt ovat mustikat täyttäneet metsät, ja halutessaan voi löytää sieniä ruokapöytään. Keltaiset lehdet kesken kesää sävähdyttävät. Vielä ei haluaisi ajatella suven loppumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delilah,
   Kiitos! Nyt elokuu näyttää kesää ainakin täällä Vaasan seudulla, jossa olen käymässä. Pikkupääskyset harjoittelevat lentotaitojaan ja vaikka nyt 20 asteeseen vihdoin päästiin, täytyy todeta, että syksyn tuntu on ilmassa. Ne aamu-usvat sen tekevät. Ja mi
   Nä olen vilukissa näissäkin lämpötiloissa. Olisi huikeita pilvikuvia, kun ehtisi laittaa näkyviin.

   Vielä on kesää elokuu, ennenvanhaan koulut alkoivat vasta syyskuussa. Ajatellaan näin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!