maanantaina, elokuuta 03, 2015

On pilviä ja pilviä

Viime viikon torstai toi vihdoin kesäiset pilvilampaat ja lämmön. Jokunen tumma pilvi niiden joukossa ei enää haitannut, varsinkin tuodessaan lyhyen virkistävän sadekuuron ja huikean kirkkaan sateenkaaren. On kesä.


12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kalevi,
   Laidunlampaitakin näkyi, mutta olivat liian kaukana. Varsinaisesti aika kului nopeasti, kun samalla etsin kaunista latoa Postin postimerkkikisaan. Löysinkin yhden aika hyvän, mutta aamulla totesin, että kuva olisi pitänyt lähettää 31.7. mennessä . Eipä haittaa.

   Poista
  2. Kohta latoja saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Vielä säästyneissä on useimmissa peltikatto. Ala-Pitkältä löytyy pärekattoinen evakkomuseon lähettyviltä.

   Poista
  3. Näkyy myös tiilikattoisia. Minusta tiilikatto jossakin vanhassa pehkuladossa ei näytä yhtään hyvältä, vaikka olisi kuinka jo sammaloitunut.

   Poista
 2. Laidunlampaat on virkistävä poikkeus muuten niin vihreässä maassa :D Sanoo kaupunkilainen, joka ei niitä niin usein näe.. Sinä näit tosi ison lauman. Kivat kuvat. Ja sateenkari on tosi upea. Sääli, että merkkikisa umpeutui just ennen sinun latolöytöäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki,
   Yleensä nämä laidunlampaat olivat turvallisesti lähellä toisiaan, jopa pinottuina. Kiitos kehuista, mutta ehkä en sitten loppupeleissä varmaankaan olisi siinä kuvakisassa pärjännyt. Matka kului nopeammin bongaten katoavia latoja. Minusta paras lato on ilmava pehkulato.

   Poista
 3. Vain kesällä on näitä tälläisiä kumpupilviä. Kauniita! Täälä ei ole kyllä niitä paljon näkyny, kun aina vaan tahtoo sataa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu,
   Elokuu vasta toi kesän. Nyt näitä vihdoin näkee ja monenlaisia. Tänään tänne on luvassa kunnon kesäpäivä. Jo aamulla klo 9 oli 19 lämpöastetta.

   Poista
 4. Hienot kuvat ja onnistunut sateenkaari kuva myös. Juu, ja sit on ne prkleen sade pilvet. En muuten tietäis mutta kuulin jokunen viikko sitten, että mies huusi vaimolleen "tuu äkkiä kohta alkaa prkle sataa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry,
   Ennen vanhaan moni hevonen sai kantaa tuota nimeä. Muistan kuulleeni , kun kivistä peltoa kynnettiin.

   Poista
 5. Esikoinen oli opiskeluaikana kesätöissä Porin lentoasemalla säähavantoja tekemässä. SIlloin opin minäkin erilaisten pilivien nimet. Niiden korkeuskin muuten piti arvioida. Osasta tiesi, että sade oli tulossa. Enää en tunnista niitä, mutta sen jälkeen olen tuijotellut pilviä ihan aktiivisesti. Juuri tällaisia, joita olet kuvannut...Ihanaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm,
   Oletko lukenut kirjan Pilbibongarin opas. Siitä sanotaan seuraavaa: Luettuasi tämän kirjan taivas ei ole enää ennallaan. Sinilaitumen valkolampaat...

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!