Tutunnäköistä touhua, mutta en tykkää hapanjuuresta tehdystä leivästä. Kuopion hallissa myydään eniten ruis- ja ohralimppuja. Jälkimmäisiä sanotaan ohrarieskaksi. Minusta rieska on enempi lättymäinen.
a-kh, Ei hapanleipä sovikaan kaikille. Kainuunrieska on lättymäinen. Sitä sanottiin kotikotona vesirieskaksi. Ja pappa sanoi että tehdään nyt sitten sitä vesirieskaa, kun jauhot on loppu.
Lastu, Jo ajatus siitä tuo veden kielelleni. Vastaleivottu ruisleipä ja päälle voita, sitä ei mikään voita. Joskus toki kaipaan äidin ohrarieskasia, niissä oli myös aivan oma makunsa jota ei ole tullut muualla vastaan. On sinulla ihana mies. ;)
Tutunnäköistä touhua, mutta en tykkää hapanjuuresta tehdystä leivästä. Kuopion hallissa myydään eniten ruis- ja ohralimppuja. Jälkimmäisiä sanotaan ohrarieskaksi. Minusta rieska on enempi lättymäinen.
VastaaPoistaa-kh,
PoistaEi hapanleipä sovikaan kaikille. Kainuunrieska on lättymäinen. Sitä sanottiin kotikotona vesirieskaksi. Ja pappa sanoi että tehdään nyt sitten sitä vesirieskaa, kun jauhot on loppu.
Hieno kuva ja hyvä aihe! Kuvasta tulee mieleen mitähän vävy on huomiseksi leiponut. ;)
VastaaPoistaRaija,
PoistaOmat leipomiset ovat jääneet vähiin viime aikoina. Tämä opetustuokio oli elonkorjuutapahtumassa torilla.
toimeliaat ja taitavat kädet
VastaaPoistaPappilan mummo,
PoistaJauhopeukalon kädet.
Kun kävimme luomuruisleipäkurssin vuosi sitten, alkoi keittiössämme paistua joka viikko ruisleipä. Ja kukas sen leipoo? Mies :). Hyvää on.
VastaaPoistaIhastuttava kuva.
Lastu,
PoistaJo ajatus siitä tuo veden kielelleni. Vastaleivottu ruisleipä ja päälle voita, sitä ei mikään voita. Joskus toki kaipaan äidin ohrarieskasia, niissä oli myös aivan oma makunsa jota ei ole tullut muualla vastaan. On sinulla ihana mies. ;)