sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

LaituriMenimme aamulla katsomaan, mitä talkoolaiset olivat saaneet eilen aikaan. Tästä ei näy puuttuvan enää kuin kaiteet. Muutos on suuri. Viime kesänä vanha laituri oli jo vaarallisen laho ja syksyllä se purettiin pois.

Tietenkin jäät voisivat lähteä. Sula ei itse asiassa ole enää kovin kaukana, mutta viileinä jatkuneet viime päivät ovat jarruttaneet kevään tuloa. Kävelimme siltatyömaalle asti ja se sama eväskassi oli edelleen siellä, tällä kertaa taas maassa ja sateiden kastelema. Jos se on vielä seuraavalla kävelyreissulla paikallaan, taidan ottaa ja viedä sen roskikseen.

8 kommenttia:

 1. Voi kun on suora ja hieno laituri, toista kuin omani, joka on vino ja mutkuralla, merijäiden vuosi vuodelta yhä vinompaan tökkimä. Mutta edelleen kelvollinen. Se on rakennettu paalujen varaan ja kiinnitetty vielä laiturin yli vedetyllä vaijerilla pariin veteen heitettyyn kiveen. Joka vuosi saa jännätä, missä kunnossa se on.

  VastaaPoista
 2. On siellä vielä jäitä, KH;n blogilla sitä kyselin.

  VastaaPoista
 3. Meren rannalla laiturit joutuvat kestämään vahvemmat luonnonvoimat. Entinen laituri oli tehty huonommista materiaaleista. Kun vielä avautuisi tuo vesi!

  VastaaPoista
 4. Hienon nakoinen, varmaan kyllastettya puuta.

  VastaaPoista
 5. Vahvasti epäilen, että tolpat saattavat olla vanhoja sähköpylväitä. Kaapelithan on paljolti ujutettu maahan ja pylväät ovat häviämässä tienvarsilta.

  VastaaPoista
 6. Isani loi aina vetoa siita etta jaat olisivat Helsingin (Kauppatorin) edustalta sulaneet pois 1 toukokuuta. Ja han oli aina oikeassa, silloinkin kun talvet olivat kovin kylmat.

  VastaaPoista
 7. Saattaisin ihan hyvin seisoksia vastarannalla, toinen suomalainen.

  VastaaPoista
 8. Ihana miljöö! Jäiden lähtöä voi nopeuttaa hakkaamalla rantajäätä. Minun mielipuuhaa mökillä pääsiäisen aikaan oli hakata noita jäitä. Sainkin siirrettyä vesirajaa - oli kuningas-olo ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!